“Sosyal medya, dünyanın yeni keşfi, yeni kıtası…”

Reklam yazarı ve yaratıcı yönetmen Kubilay Mutlu sosyal medyanın Amerika’dan sonra keşfedilen yeni bir kıta olduğunu ve sosyal medyada yeni bir dünyanın oluştuğunu söyledi.

TÜBİTAK tarafından desteklenen Bilimin Kamusal İletişimi (bil-ki) projesi ekibiyle üçüncü kuşak reklamcılık ve yaratıcı yazarlık konusunda iki gün süren bir atölye çalışmasında buluşan Mutlu, “Sosyal medya, yalnızca tanıdıkları bulmak için kullanılan sosyal bir ağ ya da insanların paylaşımlar yaparak birbirlerinden haberdar oldukları cemiyet hayatı değil, hayatın kendisi olmuş aynı zamanda ticari bir alana dönüşmüştür” dedi.

Kocaeli Üniversitesi’nin yürütücülüğünde sürdürülen bil-ki projesi için düzenlenen atölyede, katılımcılara yaratıcı reklam yazarlığı hakkında bilgiler veren Kubilay Mutlu, reklamın hangi mecrada olursa olsun yaratıcı olmasının şart olduğunu vurguladı. Sosyal medyanın ticari tarafında reklamın oldukça güçlü olduğunu söyleyen Mutlu şöyle konuştu:

“Sosyal medyayı değerli yapan şey özgür bir alan olması. Dolayısıyla bu alanda insanların kendilerine dayatılan hayatı reddetme gibi özgürlükleri var. Bu platformda yer almak için reklamın olmazsa olmaz unsurlara sahip olması gerekiyor. Hedef kitlenin isabetli seçilmesi ve duyarlılıklarının belirlenmesi, reklamın dikkat çekici olması, merak uyandırması, deneyimlenmesi bunlardan birkaçı.”

“REKLAMCILIK PAZARLAMA İLETİŞİMİNİN ŞİİRİDİR”

Atölyenin ilk gününde reklamcılığın gelişimi ve günümüz reklamcılığı hakkında bilgi veren ünlü reklamcı, yaratıcı reklamın en büyük lokomotifinin sanat olduğunu, özellikle söz sanatlarının çok önemli olduğunu belirterek “Çünkü söze ihtiyaç hiç bitmez. Bunca yıllık deneyimimle söyleyebilirim ki reklamcılık pazarlama iletişiminin şiiridir” dedi.

“On yüz bin milyon baloncuk”, “yerim seni sosis” gibi dilimize pelesenk olan birçok reklam sloganının yaratıcısı olan usta reklamcı, yaratıcı düşünmenin önemine vurgu yaptı. 32 yıllık reklamcılık kariyerinde üretiminde yer aldığı çalışmalarla reklam dünyasının Oscar’ı sayılan, 28 Kristal Elma kazanan Kubilay Mutlu şunları söyledi: “Geniş kitlelere ulaşmanın en iyi yolu içten bir anlatımdan ve özgünlükten geçiyor. Reklamcı olmak isteyenlerin farklı düşünme becerisine sahip olmaları, sürekli kendilerini geliştirip sanatla ve bilimle beslemeleri, bunu bir yaşam biçimi olarak benimsemeleri değerli. Bizim alanımızda 28 tane ödülün de olsa her sabah maraton yeniden başlar.”

SOSYAL MEDYA VE YARATICILIK ÜZERİNE FİKİRLER

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Sekapark Otel’de gerçekleştirilen atölyede, proje ekibindeki öğretim üyelerinin yanı sıra lisans ve lisansüstü öğrencilerle, bilimle toplumu buluşturmayı hedefleyen bil-ki projesi için önümüzdeki dönemin iletişim çalışmaları tasarlandı. “Elimizdeki ürüne inanacaksınız. Ve inanmak için çok sebebiniz var çünkü bilim üzerine çalışıyorsunuz” diyerek projenin önemine değinen usta reklamcı, bil-ki ekibiyle birlikte sosyal medya ve yaratıcılık üzerine fikirler üretti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BİLİM VE TEKNOLOJİ Haberleri