‘’Soruşturma ile ilgili kamuoyu bilgilendirilmeli!’’

Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şubesi, Gebze Belediyesi Pelitli Hayvan Barınağında gerçekleşen hayvan katliamdan sonrası başlatılan soruşturma ile ilgili olarak kamuoyunun bilgilendirilmesi istendi.

Eğitim-Sen açıklaması şöyle:

‘’Gebze Belediyesi Pelitli Hayvan Barınağında gerçekleşen hayvan katliamdan sonra ilgililer hakkında farklı kurum ve kişiler Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Gebze Belediyesi ise açığa alındıklarını bildirmiştir. Ancak ortada hala somut ve yürüyen bir soruşturma olduğuna dair bir bilgi yoktur.

Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası ile yaptığımız görüşmede "görev yapan veteriner hekimlerden savunma istendiği" bildirilmiştir.

"Suç duyuruları ve meslek odasının ilgili veteriner hekimler hakkında savunma isteme durumu" ortadayken Gebze Hayvan Barınağı'na haklarında söz de soruşturma yürütüldüğü belirtilen kişiler barınağa girmekte ve çalışmalarına devam edip etmedikleri bilinmemektedir.

Suç mahalli olan barınak olan Gebze Hayvan Barınağının çalışmalarına devam etmesi ise kabul edilemez.

KATLİAMCILARIN ENSESİNDEYİZ

Eğitim-Sen Kocaeli 2 Nolu Şube yürütmesi olarak talebimiz çok nettir. Gebze Hayvan Barınağının soruşturma sürecinin sonuçlanmasına kadar çalışmalarını durdurması ve Katliamı yapanlar hakkında devam eden soruşturma sonuçlanıncaya ve gereken cezaların verilmesi durumları hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesidir.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Veteriner Hekimleri Birliği, Kocaeli Veteriner Hekimleri Odası ve Barosuyla, Gebze Belediyesi'nin süreç hakkında şeffaf olmaları ve soruşturma hakkında toplumun bilgilendirmeleri gerektiğidir.

Tüm kamuoyuna süreci takip ettiğimizi bildirir, katliamcıların ensesinde olduğumuz bilmelerini isteriz.’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri