Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi görevdeki üçüncü yılını basın açıklamasında değerlendirdi. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında Başkan Çiftçi’ye belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve daire müdürleri ile birlikte AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay ve MHP Gebze İlçe Başkanı Yunus Emre Düztaban da eşlik etti. Basın toplantısı kahvaltı ikramının ardından sinevizyon gösterisi eşliğinde, belediye icraatlarının anlatıldığı gösteriyle devam etti.
KİMLİK KATAN PROJELER
Başkan Çiftçi sunumun ardından konuşmada üç yıl önceki yerel seçimlerde yüzde 55’lik oy oranıyla belediye başkanlığına seçildiğini ve bu oranın Çayırova yerel seçim tarihinde en yüksek oran olduğunu belirtip, “Göreve seçildikten sonra şehre kimlik katan ve değer kazandıran projelere öncelik verdik. Şehri geleceğe hazırlarken kısa, orta ve uzun vadede sorunları çözmeyi amaçladık” dedi. Devlet hastanesi, kent meydanı ve küçük sanayi sitesini öncelikli sıralayan Başkan Çiftçi, devlet hastanesi projesinde sert zemine denk gelinmesinden ötürü dinamitle çalışılmak zorunda kaldığını ve dinamit çalışmasına izin için süre geçirildiğini kaydetti. Başkan Çiftçi küçük sanayi sitesi projesinin kat karşılığı gerçekleşeceğini belirtip önceliklerinin ilçedeki küçük esnaf olduğunu ve en uygun koşullarda yer edinmeleri için çaba göstereceklerini dile getirdi.
SOSYAL PROJELER
Her üç projeye başlamanın da kendi dönemlerine nasip olduğunu belirten Çiftçi engelliler ve dar gelirliler başta olmak üzere sosyal projelere de ağırlık verdiklerini söyledi. Çiftçi, “Şehirde insanların ihtiyacı olan projelere yoğunlaştık. Göreve gelir gelmez sosyal işler müdürlüğünü kurduk. Yetim ve öksüz çocuklara yönelik bunu belediyenin asli vazifesi haline getirdik. Vatandaşın ilk ulaştığı devlet kurumu olarak olarak devletin şefkat kollarının vatandaşımızda olmasını hissettirmemiz gerek” dedi.
DÖRT OKUL YERİ KAZANDIRDIK
Çayırova’nın önümüzdeki yıllardaki nüfusunun 350-400 bin olarak öngörüldüğünü, yeterli arazisi olmayan ilçede eğitim alanlarına ağırlık verdiklerini belirten Başkan Çiftçi geride kalan üç yıllık süreçte dört okul yeri ürettiklerini, görev sürelerinin son iki yılında iki veya üç okul yeri daha kazandırmayı hedeflediklerini dile getirdi.
ŞEFFAF BİR YÖNETİMİZ
Rantın belediyeden içeri hiç girmediğini ve girmeyeceğini kaydeden Başkan Çiftçi, “İşimiz vatandaşın ihtiyaçlarını karşılamak. Belediye başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimiz ile birlikte şeffaf bir yönetimiz. Olmazsa olmazımız dürüstlüktür” dedi.
BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Kent meydanı, iki ayrı yerde millet bahçesi ve Turgut Özal Köprüsü projelerinde Büyükşehir Belediyesi’nin katkısı olduğunu belirtip KBB Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti.
BELEDİYENİN DÜKKANLARI KİRALANDI
Necmettin Erbakan Kültür Merkezi etrafındaki boş duran, kiraya çıkan dükkanların özel şahıslara ait olduğunu kaydedip belediyeye ait dükkanların altı ay önce kiraya verildiğini belirten Başkan Çiftçi, müteahhidin eksiklerinden ötürü önemli bir süre geçtiğini söyledi.
30 MİLYONA YAKIN BORÇ ÖDEDİK
Soru üzerine büyük bir borç yüküyle belediyeyi devraldıklarını, özel sektöre ve devlete önemli borçlar olduğunu kaydeden Çiftçi, özel sektöre yaklaşık 30 milyon TL borç ödediklerini, günümüzde belediyenin rutin hizmetleri hariç vadesi geçmiş borcu olmadığını dile getirdi. Çiftçi belediye bütçesinin yönetilebilir bir konumda olduğunu kaydetti.
MÜTEAHHİT FİRMAYA DAVA AÇILDI
Necmettin Erbakan Kültür Merkezi çalışmasından ötürü müteahhit firmaya dava açıldığını kaydeden Çiftçi eksiklerin giderilmesi için 2.5 yıl beklediklerini, iyi niyetli davrandıklarını, buna karşın müteahhit herhangi bir adım atmayınca yargıya gittiklerini söyledi. Başkan Çiftçi, dava aşamasında olduğu gerekçesiyle belediyenin uğradığı zarara dair rakam vermekten kaçındı. Basın toplantısı Çiftçi’nin gazetecilerin diğer sorularını yanıtlaması ile sona erdi.