SEDAŞ’tan kesinti açıklaması

SEDAŞ yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle bir açıklama yaptı.

SEDAŞ açıklaması şöyle:

‘’08.07.2024 tarihinde Kocaeli İli, Başiskele İlçesi, Yuvacık ve Yeşilyurt Mahallelerinde meydana gelen elektrik kesintisi hakkındaki açıklamaları aşağıda bilgilerinize sunarız.

Söz konusu tarihte Sahil mahallesi yol altında bulunan askeriyeden saat 13:00 civarında gelen kısa devre ihbarı üzerine saha ekiplerimiz tarafından bölgeye gidildi. Başiskele Kabinde yapılan kontrolde faz-toprak arızası sonucu kesinti meydana geldiği, askeriye içinde bulunan şebekede Orta Gerilim (OG) tel kopuğu ve birkaç noktada camper kopuğu olduğu tespit edildi. Yuvacık, Köyler grubu, Yeşilyurt ve Sahil mahallesinin bir kısmı enerjisiz kaldı. Saat 14:00’da manevra yapılarak ISAŞ kabinden Temizel Kabinin çıkışlarına enerji verilip Yuvacık’ın üst kısmı, Köyler grubu enerjilendirildi fakat Orman Deposuna ait çıkışta hat tutmayarak arıza bir önceki kabin olan Yuvacık Merkez kabinden hat açmıştır.

Tel kopuğu ve camper onarımları saat 16:00’da tamamlandıktan sonra manevra yapılarak Teras Marmara Kabinden hat bölünerek İSAŞ kabinden Teras Marmara Kabine kadar enerji alınmıştır.

ONARIMLAR YAPILMIŞ VE BÖLGEYE ENERJİ VERİLMİŞTİR

Saat: 17:00 civarında yapılan kontrolde Başiskele Kabinden Betül kabin çıkışına ait ayırıcının arızalı olduğu tespit edilmiş, saat 18:00’da Betül Kabin çıkışı ayrılarak Başiskele Kabin enerjilendirilmiştir. Arıza tespiti devam ederken eş zamanlı olarak Başiskele Körfez mahallesinde sahilde bulunan Özmesan trafosunda enerji olmadığı ihbarı gelmiş, aşrı yüklenme kaynaklı yaşanan kesintiye müdahale edilerek sahil kısmına enerji verilmiştir.

Teras Marmara Kabin ile Betül kabin arasında kablo arızası olduğu değerlendirilerek kablo başlıkları ayrılmış ve hat enerjilendirilmiştir. Kablo başlıklarından birinin patlak olduğu ve diğerine de zarar verdiği tespit edilerek gerekli onarımlar yapılmış ve bölgeye enerji verilmiştir.

Sahil kısmında yaşanan güç sorunundan dolayı 12.07.2024 tarihine kadar bölgeye bir adet ilave trafo koyularak enerji sorunu giderilecektir. Ayrıca Başiskele Sahil İlave TR ve Şebeke Düzenleme Projesi kapsamında bu yıl içerisinde ilave kabin koyularak bölgedeki enerji sorunu kalıcı olarak çözülecek ve sahil kısmına alternatif besleme sağlanmış olacaktır.

Başiskele bölgesinde yaşanan elektrik kesintilerini minimize etmek için planlı bakım faaliyetlerimiz ile bölgeye alternatif enerji tedariki sağlamak amacıyla yatırım çalışmalarımız devam etmektedir.’’

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri