Sarten 2020’de 20’nci fabrikasını satın aldı

80’in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren Sarten Ambalaj, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan’daki ikinci fabrikasını satın aldı. 

Türkiye’de  Gebze’de dâhil 16 fabrika ile bölgesel güç haline gelen şirket, Bulgaristan’daki son yatırımıyla yurt dışındaki dördüncü üretim merkezini devreye almış oldu. Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, “Bulgaristan’ın ilk metal ambalaj fabrikasını bünyemize katmış olduk. Balkanlar’da ve Doğu Avrupa’da Bulgaristan merkezli büyümeyi hedefliyoruz. Hedefimiz daha fazla ihracatla ülkemizin cari açığının kapanması adına daha fazla katkı sağlamak.” dedi.
Dünyanın en büyük 10 metal ambalaj şirketinden biri olan Sarten Ambalaj, 10 milyon Euro yatırımla Bulgaristan’daki ikinci fabrikasını satın aldı. Bulgaristan’da halihazırda 25 milyon Euro ciro yapan Türk ambalaj devi, son yatırımıyla bu rakamı 50 milyon Euro seviyelerine çekmeyi hedefliyor. Türkiye’de 16 fabrikayla hizmet veren şirket, bu yatırımla Bulgaristan’daki ikinci, yurt dışında ise dördüncü merkezini devreye almış oldu.

MANİSA VE ADANA’YA İKİ FABRİKA YATIRIMI GELİYOR
Sarten Ambalaj CEO’su Zeki Sarıbekir, şirketin 200 milyon TL yatırımla Adana’da ve Manisa’da kavanoz kapağı üretimi için fabrika kuracağını söyledi: “Aylık 100 milyonun üzerinde kapak üretiyoruz. Bu yıl Manisa’da yeni yatırımla beraber yıllık 1,5 milyar kapak üreteceğiz. Kapasiteye bakarsak 2 milyar civarlarında olacak. Senede 2,5 milyar adet kavanoz kapağı üretmeyi hedefliyoruz. Ev kullanımında kavanoz kapağı adet bazında 300 milyon seviyelerinde. Türk dolumcular geçen seneye göre iki kat iş yapıyorlar. Su her yerde var ama onu şişeleyebilmek önemli. Biz o şişeye önem veriyoruz. Balkanlar’da bireysel ihtiyaç olarak kapak kullanılıyor. Romanya’da da aynı şekilde. Konservecilik kültürü var.”
Şirketin 2030 hedefine odaklandığını ifade eden Zeki Sarıbekir, “Avrupa’da zaten kuvvetliyiz. 2030 hedefimiz 1 milyar dolar. 2030 yılında 30 fabrikaya ulaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri