Rezerv yapı alanı var: En son Çayırovalı duyar

Çayırova’nın Yenimahalle ve Özgürlük Mahalleleri’nde 215 dekar alan rezerv yapı alanı ilan edildi. KBB İmar Komisyonu’nda CHP’nin şerhiyle ret oyu verilen planı Çayırovalı konu imar komisyonuna havale edince duydu

Çayırova’nın Yenimahalle ve Özgürlük Mahalleleri’nde 215 dekar alan rezerv yapı alanı ilan edildi. KBB İmar Komisyonu’nda CHP’nin şerhiyle ret edilen planı Çayırovalı konu imar komisyonuna havale edince duydu.

Çayırova Belediye Meclisi’nde kasım ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığında gerçekleşti. İlgili komisyonda oy birliğiyle geçen rutin gündem maddesinin oy birliğiyle geçtiği, harici konuşmalar hariç beş dakikadan kısa, konuşmalarla birlikte 30 dakika süren meclis toplantısında Yenimahalle ve Özgürlük Mahalleleri’nde 21 bin 500 metrekare alanın, rezerv yapı alanı ilan edilmek üzere olduğu, CHP Grubu tarafından verilen önerge ile açığa çıktı. CHP’li meclis üyeleri Halis Koç, Salih Işık, Muharrem Gökçe, Yılmaz Bilmez, Turan Ağaç ve Tayfun Budak’ın imzalarıyla verilen önerge şöyle;

Çayırova Belediye sınırları içerisinde; Yenimahalle ve Özgürlük Mahalleleri’nde altı ayrı yerde toplam 21 bin 500 metrekare bir alan rezerv yapı alanı olarak ilan edilmek istenmektedir. Buna göre;

Rezerv alanı olarak ilan edilmesi düşünülen bu yerler ile alakalı mülkiyet sahiplerinin rızası alınmış mıdır?

Donatı alanı olarak görünen park yerinin karşılığında tekrar donatı yeri ayrılmış mıdır?

Rezerv yapı alanı olarak belirlenmiş altı bölgede toplam 41 adet vatandaşlık mülkiyetinde parsel olup 27 parselde 100’den fazla vatandaş yaşamaktadır. Bu insanların mülkiyet haklarının korunması için ne gibi çözüm üreteceksiniz?

Önergemize yazılı cevap verilmesini, bu konuda gereğinin yapılmasını arz ederiz…”

HALİS KOÇ, GRUP İLE MECLİS

ARASI ŞEHİR DIŞINA ÇIKTI

-Soldan sağa – Yılmaz Bilmez, Salih Işık, Halis Koç, Binali Eniş, Muharrem Gökçe, Turan AgaçCHP’de Çayırova Belediye Meclisi Grubu aynı zamanda grubun da başkanı olan CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş’in başkanlığında, meclisten yarım saat önce toplandı. Rezerv yapı alanına dair önergeyi imzaladı. Öte yandan grup toplantısına katılan Halis Koç meclis toplantısında yer almadı. CHP’li Tayfun Budak ve diğer katılmayan AKP’li meclis üyelerine dair, “Şehir dışında oldukları gerekçesiyle katılmadılar” önergesi oy birliğiyle mazeret olarak kabul edildi. Koç’un Çayırova’ya otomobille birkaç dakika mesafedeki; İstanbul’un Tuzla İlçesi’ne bağlı Şifa Mahallesi’ne gittiği öngörülüyor.

İKTİDAR MUHALEFET İÇ İÇE

-Ön sıra soldan sağa - Deniz Kolo (İYİ Parti), Davut Akçay (MHP), Salih Işık (CHP)

-Arka sıra soldan sağa – Murat Dinç (MHP), Yılmaz Bilmez ve Turan Ağaç (CHP)

Çayırova Belediye Meclisi’nin toplantıları belediye binası içindeki kültür merkezinde gerçekleşiyor. Sahneye sırt verince sağ taraf Cumhur İttifakı / AKP Grubu’na ait. Sol tarafta muhalefetteki CHP ve İYİ Partili Meclis Üyeleri’nin yanı sıra Cumhur İttifakı / MHP Meclis üyeleri de ekseri, muhalefet tarafı bölümü hatta son mecliste olduğu gibi tam ortasını da tercih ediyor.

İKİ EKSİKLE TOPLANDI: Çayırova Belediye Meclisi’nde CHP altı üye ile temsil ediliyor. Halis Koç ile Avukat Tayfun Budak katılmayınca son mecliste dört üye ile temsil edildiler. -Soldan sağa- ön sırada Salih Işık ve Muharrem Gökçe, arka sırada Turan Ağaç ve Yılmaz Bilmez.

REZERV İMAR PLANINI ÇAYIROVA BELEDİYESİ TEKLİF ETMİŞ
KBB İmar Komisyonu’nda CHP Grubu neden şerh koydu…

Anılan bölge ve sokaklar neresi..

Hangi paftalar...

Yarın www.gebzehaber.net ve

Cumartesi günü Gebze Yeni Haber'de...

Haber merkezi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri