RESMİ KAYITLARA GÖRE MAHALLENİN MUHTARI VAR “Ölüm yolu”nda kasis kaynak israfına dönüştü

Mustafapaşa, 735 Sokak’ta liseli Cemil Kalyoncu’nun trafik “kazası”nda ölmesinin ardından kasis için KBB hantal kalınca devreye Gebze Belediyesi girdi. Bir kere taziyede görülen, resmi kayıtlara göre de “Muhtarı var” denilen mahallede muhtar yer göstermeyince o kasis, kamu kaynağı israfına dönüştü

“Mustafapaşa Mahallesi’ne…

735 Sokak, ‘Ölüm yolu’ dediğimiz yolda bugün bu kasisi yapanlar hiç düşünmediler mi?

Burası iki bina ortası yahu.

Yukarıdan aşağı süratle gelen araçların hız kesmesi için kasis, çocukların okula gitmek için yola çıktığı 737 Sokak başına konmaz mı?”

YERİ YANLIŞ YÜKSEKLİK YETERSİZ

Mustafapaşa Mahallesi sakinlerinden, arkadaşı Hamit Köksal ile birlikte sokaklarına kasis yapılması için çalmadık kapı bırakmayan İbrahim Coşkun, Gebze Belediyesi’nin 03 Kasım Cuma günü sokağa yaptığı tek kasisi hem yüksekliğinin yetersiz olduğunu söyledi. Hem de sokak ağzına yapılması beklenirken iki bina arasına yapılmasının yanlış olduğunu kaydetti.

ARAMA MOTORLARI KAYITLARI DA

YAZIYOR: MUHTAR AYHAN BAŞ

Mustafapaşa, 735 Sokak’ta liseli Cemil Kalyoncu’nun trafik “kazası”nda ölmesinin ardından kasis için KBB hantal kalınca devreye Gebze Belediyesi girdi. Bir kere merhuma Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile birlikte taziyede görülen, mahallenin muhtarı olduğunu iddia eden Ayhan Baş doğru söylüyor. Hatta aileyi taziye ziyaretine Büyükgöz ile geldiğinde de, kendisinin muhtar olduğu yanındakilerce de doğrulandı. Google ve hatta Yandex arama motoru kayıtlarına göre de 2019 yılındaki yerel seçimde, halk oyuyla seçilmiş bir muhtar.

MUHTAR HİÇ OLMAZSA

YER GÖSTERSE İŞ BİTMİŞTİ

Ayhan Baş’ın ölümlü kaza sonrası, Büyükgöz’e eşlik ederek gerçekleştirdiği taziye haricinde bilinen icraatı; kazadan sonra incelemeye gelen UKOME ekiplerine eşlik etmesi. Değil sokak için kasis talebinde bulunmak, halkın talebiyle işleme alınan işi hızlandırmak için dahi hareket etmeyen Ayhan Baş’ın da etkisiyle Gebze Belediyesi, o veya bu miktarda kamu kaynağı israfı gerçekleştirdi. Halbuki halk; biri sokağın başı olmak üzere iki kasis talep etmişti. Kasis doğru yere yapılsaydı, yaya geçidi işlevi de görecekti. Kasisin seyir defteri…

11 Ekim Çarşamba günü, Cemil Kalyoncu’nun ölümü sonrası 22.00 sularında halk sokağı tafiğe kapattı. 1.5 saatlik eylem süresince Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile görüşmek istedi ama görüşemedi.

18 Ekim Çarşamba günü, UKOME ekibi tarafından yapılan inceleme sonrası karar, halkın beklentisi yönünde açıklandı.

Mustafapaşa Mahallesi, 735 Sokak’ta UKOME halkın talebi hız kesici tümseği uygun gördü ama Büyükşehir kararı icraata henüz sokmadı. Semt sakinleri o kararın hatırına önceki cumartesi eylemini, erteledi. Selamet Güner, “Pazartesi (23 Ekim) devreye girecek, gerekirse biz yapacağız” dedi.

İBRAHİM COŞKUN’UN SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI

02 Kasım Perşembe günü gazetemizde Aktan Uslu imzasıyla, “Biri kocaman iki belediye: O sokakta çocuk öldü be!” başlıklı yorum yayınlandı. Aynı gün Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner’e kasisin hala kurulmadığı hatırlatıldı.

03 Kasım Cuma günü İbrahim Coşkun gazetemizi telefonla arayarak, “Kasis yapılıyormuş” diye sevincini paylaştı. Mahallede olmadığını, duyum aldığını söyleyen Coşkun mahalleye gittiğinde ise hayal kırıklığı yaşadı. O kırıklığı ve tepkiyi de sosyal medyadan paylaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri