Psikologdan terapi gibi tavsiyeler

Çayırova 4. Kitap Günlerine katılan Psikolog Beyhan Budak, vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulundu.

Budak, "Bir yerde kendimiz için masumane şeyler yapmak istediğinizde insanlar size 'Bencilleştin' diyebilir ama ben dozunda bir bencilliğin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Hiç kimse size bir gün 'Hadi sıra sende. Senin zamanın' demeyecek. Savaşmadan hiçbir zaman kendimiz olmak noktasında adım atamayız" dedi.
Psikolog Beyhan Budak, Çayırova 4. Kitap Günlerinde "Zor Zamanlarda Güçlü Olmak" söyleşisine katıldı. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezinde düzenlenen programa Çayırova Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HİÇBİR ŞEYİ SEBEPSİZ YAPMIYORUZ

Beyhan Budak, "Hayatımızda her istediğimiz şeyi başaramayız. Her zaman mutlu olmak mümkün mü? Bazen sabahları yataktan kalktığın zaman bunalmış hissedersin. İnsanın kendi hissettiği duyguları kabullenmemiz lazım. Hayattaki her şeyi başaramazsınız, bazen insanlar bunu unutuyor. Çocukluğunuzdan itibaren yaşadığınız sorun yoksa onlar genetik oluyor ama sonradan çıkan bir bunaltı, sıkıntı varsa bunlar size hayatınızda bir problem olduğunu gösteriyor. Hissettiğimiz sıkıntılı durumları asıl problem gibi görmemek gerekiyor. Depresyon ve kaygı bazen bize hayatınızda bir problem var ve bunu çözmüyorsun mesajı verir. Bazı insanların hayatlarında çıkan hastalıkların arkasında psikolojik nedenler olabiliyor. Hiçbir şeyi sebepsiz yapmıyoruz, her birinin bir sebebi var. Bazen tekrarlayan hatalar yapıyoruz ve bunları görmezden geliyoruz. Bize aşina olan yöntemler kolay olduğundan bize zarar verse de bunları seçebiliyoruz"

"BEN DOZUNDA BENCİLLİĞİN SAĞLIKLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
İnsanın kendi için bir şey yapmak istediğinde çoğu zaman çevresinden "Sen bencilleştin" gibi yorumlara maruz kalabileceğine dikkat çeken Budak, "Bir yerde kendimiz için masumane şeyler yapmak istediğinizde insanlar size bencilleştin diyebilir ama ben dozunda bir bencilliğin sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Hiç kimse size bir gün 'Hadi sıra sende. Senin zamanın' demeyecek. Savaşmadan hiçbir zaman kendimiz olmak noktasında adım atamayız. Hayat kolay değil, her zaman mutluluğun olduğu bir dünya içerisinde değiliz. Bazı acıların çözümü yok. Her acının bir izi var. Dünya çok tatlı, çok tozpembe bir yer değil. Birbirimizden başka kimsemiz yok. Sadece bunu anladığınız zaman, ben bu memleket için, sokaktaki komşum için ne yapabilirim dediğinizde dünyayı değiştirebiliriz. Kendi penceresinde küçük bir bitki yetiştiren bile bu dünya için daha güzel bir şey yapıyor" ifadelerini kullandı.
Budak'a konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Arıkboğa tarafından günün anısına hediye ve çiçek takdim edildi. Beyhan Budak daha sonra sevenleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi ve kitaplarını imzaladı.

AHMET ZEKİ AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri