Gebze’nin ilk etüt merkezi olma özelliği taşıyan Pelikan Etüt Merkezi, açtığı okul ve yeni açacağı sanat merkezi ile hedefini daha da ileriye taşıdı. Etüt Merkezi Kurucusu Gülay Körükmez, “Türkiye’nin eğitim sistemini değiştirmek istiyoruz” dedi.
1998 yılında Gebze-Darıca’da açtığı etüt merkezi ile bir ilke imza atan Pelikan Etüt Merkezi, açtığı Pelikan Kolejinin ardından etüt merkezini yeni yerinde hizmete sokacak. Merkezin Yüzyıl Hastanesi acil kısmı karşısındaki eski yeri ise sanat merkezi olarak hizmet verecek.
Merkez Kurucusu Gülay Körükmez, Ortaokul Müdürü Sibel Demir Akmusluk ve Etüt Merkezi Müdürü Şenol Can, dün Pelikan Eğitim Kurumları ile ilgili gazetecilere bilgi verdiler. Pelikan Etüt Merkezi Kurucusu Gülay Körükmez, etüt merkezinin yeni yerinin İlyasbey Caddesi üzerinde bulunan eski Anafen binasında olacağına dikkat çekerek, 15 sınıfta 600 civarında öğrenciye hizmet vereceklerini söyledi ve burada öğrencilerin okula ve TEOG sınavlarına hazırlanacağını ifade etti. Pelikan Kolejinde de 185 öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Körükmez, “İlk yılımızda TEOG sınavında Gebze birincisi olduk ve hiç beklemediğimiz bir anda bu başarı bizi son derece mutlu etti” dedi. Farklı eğitim modelleri ile eğitim verdiklerini söyleyen Körükmez, “Öğrenciye göre program oluşturuyoruz ve bu da bizi oldukça başarılı kılıyor. Hedefimiz, Pelikan’ın sistemini Türkiye’ye yaymak, Türkiye’nin eğitim sistemini tümüyle değiştirmek istiyoruz” dedi.
15 TEMMUZ SONRASI 5 AY KAPALI KALDIK!
Pelikan Etüt Merkezi’nin yeni yerinin eski Anafen Dersanesi olması dolayısı ile cidi bir sorun yaşadıklarını da ifade eden Körükmez; “Kendimizi anlatana kadar 5 ay geçti ve hakkımızda yapılan soruşturma süreci çok uzun sürdü. Bu süreçte çeşitli dedikoduların yayılması bizi fazlasıyla rahatsız etti. Sonuçta FETÖ ile hiçbir bağlantımızın olmadığı gerçeği ortaya çıktı, ama 300 kayıtlı öğrencinin parasını geri iade etmek zorunda kaldık ve maddi ve manevi zorluklar yaşadık” dedi.
Pelikan Ortaokulu Müdürü Sibel Demir Akmusluk da, 5 derste kolej gibi eğitim verdiklerini söyledi. Eğitim kurumlarında cep telefonunun ders saatlerinde kesinlikle kullanılmadığını ve kitap okuma alışkanlığının fazla olduğuna dikkat çekti. Çok umut vaat etmeyen öğrencilerin bile etüt merkezine geldikten sonra ciddi gelişmeler yaşadığını söyleyen Akmusluk; “Öğrencilerimizin çoğu ile bizden ayrıldıktan sonra da görüşmeye devam ediyoruz ve farklı üniversiteler bitirdikten sonra bize geliyorlar, bizi arıyorlar ve bundan da büyük mutlulk duyuyoruz” diye konuştu.