“Ormanya, artık Türkiye’nin markasıdır”

Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın Ormanya'da inceleme gerçekleştirdi.

Açıldığı günden bu yana adını sıkça duyuran Ormanya, verdiği hizmetlerle de adeta göz doldurmaya devam ediyor. Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman, AK Parti İlçe Başkanı Sadık Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Hasan Aydınlık ile birlikte Ormanya’da inceleme gerçekleştiren Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Türkiye’nin en çok ziyaret edilen koruma alanı Ormanya'yı, 2021 yılının ilk 9 ayında 4,5 milyonu aşkın vatandaşımız ziyaret etti” açıklamasını yaptı.

 

ÇOCUKLAR DOĞAYI KEŞFETMEYE DEVAM EDİYOR

7-14 yaş arasındaki çocukların beş farklı programla doğayı keşfetmelerine olanak sağlayan “Doğa Okulu” çocuklara yaban hayatı gözleminden keçi sağmaya kadar doğayla temas kurabilecekleri birçok olanak sağlıyor. Doğa Kaşifleri, Orman Sanat Atölyesi, Çevre Dedektifleri ve Çalışkan Çiftçiler, Doğanın Şefleri olarak 2018’de eğitim vermeye başlayan okulda 2021 yılı itibari ile Doğada Yaşam Atölyesi ve Ahşap Kukla Atölyesi etkinliği de eklendi. Çocukların doğa ile etkileşimlerini arttırmak için düzenlenen eğitimlerde 2021 yılı boyunca yedi farklı programdan tam 1524 çocuk faydalandı.

 

9 AYDA 844 YABAN HAYVANI TEDAVİ EDİLDİ

Kocaeli’ndeki büyük bir eksikliği kapatan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Ormanya bünyesinde çalışmalarına devam ediyor. Yaban hayvanlarına yönelik çalışmaları ile sık sık gündeme gelen merkez, geçtiğimiz yılda birçok zorlu ameliyatı ve tedaviyi başarıyla tamamladı. Yıl boyunca; karaca, kızılgeyik, çakal, porsuk, ayı, tilki gibi 844 hayvanın tedavi edildiği merkezde; doğan, şahin, baykuş, ebabil, ibibik gibi 414 yaban kuşu da doğaya salındı.

 

DÜŞKÜN LEYLEKLER EVİ HİZMETE GİRDİ

Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen yaralı leyleklerden tekrar göç edemeyecek, doğaya dönemeyecek durumda olan Düşkün Leylekler için özel bir alan hazırlandı. Osmanlı Döneminde ilk defa göç yorgunu ve düşkün leylekler için hazırlanan Gurabane-i Laklakan olarak adlandırılan sağlık merkezinden esinlenilerek, bir benzeri Ormanya’da hizmete girdi. 600 metrekare açık, 90 metrekare kapalı alana sahip Düşkün Leylekler evinde şu anda 20 leylek bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL HABER Haberleri