Ülker Yiğit; Gebze’de gerek aktif siyasetin gerekse sivil toplumun renkli simalarından. CHP Gebze Kadın Kolları’nda birer dönem yöneticilik ve başkanlık yaptı. Halen Gebze Artvinliler Derneği Kadın Kolları Başkanlığı görevindeki Ülker Yiğit bu dönem üyesi olduğu CHP’den Gebze Belediye Meclisi’ne aday da oldu. Sıralamadaki yerine takılıp kalmayan Yiğit belediye meclisine seçilirse Gebze Kent Konseyi’nde hazırladıkları ama rafta kalan projelerini tamamlayacak:
YEREL SORUNLARA DUYARSIZ KALMAM
“Belediye meclisine girersem kadın ve çocuklar üzerine sosyal projelerde yer alırım. Gebze’nin yerel sorunlarına duyarsız kalmam. Çevre, hassas olduğum bir konudur. 35 yıldır Gebze’de oturan biri olarak Gebzelilik, kentlilik bilinç ve ruhuna da sahibim.
KENT KONSEYİNDE ŞEVKİMİZ AZALDI
Gebze Kent Konseyi’nde kısa bir süre kaldık. GTÜ’nün enstitü yıllarından iki hoca geliyor, birlikte projeler üretiyorduk ama bunlar kent konseyi kurulundan geçmiyordu. Kurulun bu tutumundan ötürü bizim de şevkimiz azaldı. Gerçekten önemli projeler üretmiştik ama gerçekleşmesine olanak tanınmadı. Gebze Kent Konseyi Kadın Yürütme Meclisi giderek belediye imkanlarıyla gezilere giden, arada bir sohbetlerde bir araya gelen bir yapı halini aldı.
ÜNİVERSİTENİN ÖĞRENCİLERİ
GEBZE’DE KONAKLASIN DİYE
GTÜ’ye il dışından, ağırlıklı olarak İstanbul’dan gelen ama konaklama için Gebze’yi tercih etmeyip dönen öğrencilerin, akademisyenlerin barınma sorunlarının çözümüne yönelik proje üretmiştik örneğin. Yaşlıların yalnız yaşadığı evlerde veya konumu müsait olan ailelerin evlerinde o çocukların kira bedeli ödeyerek veya ev işlerine yardımcı olmak şartıyla kalmalarını tasarladık. Yabancı kökenli öğrenciler için de uygun ev temin etmek, böylelikle ev sahibi ile misafirin birbirlerine dillerini öğretmesini hedefledik. Bu şekilde hem dilimizi yaygınlaştıralım hem de insanlarımız yeni diller edinsin istedik.
EVDEKİ ÜRETİMİ GELİRE
DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN
Evdeki üretimini gelire çeviremeyen kadınlar için belediyenin yer tesis etmesini, kadınların herhangi bir bedel ödemeksizin o tezgahları kullanmasını, hatta herhangi bir gerekçeyle tezgahına gelemeyen kadının ürününü, komşusunun satmasını tasarladık ama tüm bunlar, tasarıda kaldı.
NELER YAPAMADIĞIMIZI ANLATIYORUZ
Yine yoksul çocuklar için eğitim sponsorları bulmak, ilkokuldan üniversiteye kadar eğitimlerini onların maddi desteğinde sürdürmeyi sağlamak istedik.
Kent konseyi için Fatih Devlet Hastanesi yakınında tahsis edilen kent meclisi binasının da kötü bir lokasyonda yer alması bir diğer etkendi.
Ne yazık ki şahsım dahil kent konseyinin üyelerine sorulduğunda bizlere düşen neler yaptıklarımızı değil, neler yapamadıklarımızı açıklamak oluyor.”