Ölümüne sürgüne hayvansever tepkisi

Darıca’da bir vatandaşın şikâyeti üzerine belediye sokakta sahipli olarak beslenen bir köpeği bulunduğu yerden alıp ıssız bir bölgeye bıraktı.

Hayvanseverler uygulamanın kanuna aykırı olduğunu öne sürüp suç duyurusunda bulundu.
Darıca’da belediyenin hiçbir delili olmasa dahi vatandaş şikâyeti bahanesiyle küpeli ve sahipli bir sokak köpeğini bulunduğu yerden sürmesi, hayvanseverlerin sert tepkisine neden oldu. Darıca Yeni Mahalle, Acı Çeşme Sokak sakinlerin tarafından bakılan ve çok sevilen Paşa (Çakal) isimli, Dilek Uğur Dikkatli’ye ait köpekten 10 günü aşkın süre haber alınamazken iki hafta kadar önce, bir çocuğa saldırma şikâyeti üzerine Darıca Belediyesi Zabıtası tarafından bulunduğu yerden alındığı öğrenildi. Söz konusu uygulamanın yasalara aykırı olduğu gerekçesiyle belediyeye şikayet dilekçesi yazılırken CİMER’e de suç duyurusu mahiyetli başvuru yapıldı. 
KAYITLI VE KARNELİ 
Dışarıdaki Patiler Gönüllüsü ve Gebze Darıca Hayvan Hareketleri Topluluğu (GEDAR) Üyesi Dilek Uğur Dikkatli üç yıldır sokakta baktığı köpeklerden biri olan Paşa’nın tarafınca belediyede kısırlaştırıldığını, sağlık sorunları dolayısıyla Tuzla Empati Veteriner Kliniği’nde tedavi gördü, bu süreçte aşıları yapıldığını ve şahsının üzerine olmak kaydıyla karnesi olduğunu söyledi. Dikkatli, Darıca Belediyesi’ne yaptığı şikâyet başvurusunda özetle şunları kaydetti: 

3 YILDIR TEK VUKUATI YOK 

“Paşa; 13 gün önce bir saldırı şikâyetiyle alınmıştır. Söz konusu saldırının sonucunda ekibin olayı kapatmak ve sus payı adına yakalayabildiği en sakin köpek olan Çakal’ı (Paşa) yakaladığı, olay gerçekleşmişse dahi olaya neden olan köpeğin kaçtığı iddiamızdır. Çakal’ın tek bir vukuatı yoktur 3 yılı aşkın süredir. Çocuklarla dost ve yumuşak karakterlidir. Darıca toplama ekibi hemen hemen her köpeğe uyan sarı renkli köpek tanımıyla hareket etmiş, bu bölgede yakalayabileceği en sakin köpeği yakalayarak olayı kapatmaya çalışmıştır.
DÖRT RAPOR İSTEDİ 
Çakal’dan (Paşa) şikâyetçi olan kişi tespit etmiş midir? Isırılan şahsın tam teşekküllü devlet hastanesi raporu, Çakal (Paşa) için verilen Gebze Belediyesi Rehabilitasyon Merkezi’nin karantina raporu ve veterinerlerin Çakal (Paşa) için toplum içinde yaşayamayacağı ve alındığı ortama geri bırakılamayacağı yönünde karar raporu talebimizdir. 5199 gereği ısırma vakası İlçe tarım Müdürlüğü’ne bildirilmelidir. İlçe Tarım Müdürlüğü’ne gönderilen resmi yazı talebimizdir.
İNSANİ VİCDANİ YANI YOK 
Çakal’ın bırakıldığı nokta ekiplerce bize gösterildi. Burası besleme noktası değildir. Buraya can bırakılmasının yasal bir dayanağı olmamasına rağmen uzun zamandır buraya neden ve hangi gerekçe ile köpeklerin bırakıldığı bellidir. Bu yer sadece ıssız bir yoldan ibaret olup, sonu İstanbul Şifa’ya, 100 metre ilerisi Gebze Üniversitesi’nin arka kapısına çıkmaktadır. Böyle bir yerde herhangi bir canın yaşaması mümkün değildir. Buraya bu canların bırakılmasının insani, vicdani, ahlaki hiçbir yanı yoktur. Zaten canlarda o bölgede kalmamaktadır. Şu anda orada tek bir köpek yoktur.
SİSTEMATİK ÖLDÜRME 

Dolayısıyla sadece Çakal için değil, o bölgeye bırakılan bütün köpeklerin hayatlarını kaybettikleri ortadadır. Aslında Darıca Toplama Ekibi sistematik bir öldürme işlemi içerisindedir. Çakal nezdinde toplama ekibinin, diğer canlıların ve bu bölgenin araştırılmasını ve sonucunun en kısa zamanda bildirilmesini arz ederiz.”
GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİ!
Öte yandan Bayramoğlu sakinlerinden hayvansever Aybige Karaşahinoğlu’nun dilekçesi üzerine belediyeden verilen bir yanıtta Balyanoz Koyu ve çevresinde beslenen sokak köpeklerinin toplanma sebeplerinden biri olarak köpeklerin görüntü kirliliği yapması da gösterildi. Belediyenin 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na uygun hareket ettiği öne sürüldü. (Haber Merkezi)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri