Mobil cihazların güvenliğiyle ilgili uyarılar

İstanbul Arel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Ünal Küçük, mobil cihazların güvenliği ve güvenli kullanımı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



Hizbullah üyelerine yapılan saldırının donanımsal olduğunu ifade eden Küçük, ülkemizde mobil cihazlarının güvenliğinin sağlanması için donanımsal ve yazılımsal anlamda yapılan denetimlerin hassasiyetle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.
Hizbullah üyelerinin çağrı cihazları ve telsizlerinin patlatılmasının ardından ülkemizde kullanılan mobil cihazların güvenliği kamuoyunda tartışılan konular arasında yer alıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Arel Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Ünal Küçük, mobil cihazlarda yerli üretimin güvenlik önlemlerini artıracağını ve yerli üretimle beraber özellikle donanımsal alanda denetimlerin titizlikle yapılması gerektiğini vurguladı.

“MÜDAHALE EDİLMEMİŞ CİHAZLARDA PATLAMA RİSKİ YOKTUR”
Standart cep telefonu ya da mobil cihazın içinde patlayabilecek tek şeyin pil olduğunu ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Ünal Küçük, yazılımla pilin patlamasının mümkün olmadığını belirtti. Özellikle cep telefonlarının yazılım yoluyla saldırı amaçlı kullanılamayacağını sözlerine ekleyen Küçük, donanımsal olarak müdahale edilmemiş cihazlarda patlama riskinin olmayacağını belirtti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

BİLİM VE TEKNOLOJİ Haberleri