METAL İŞÇİSİ KADINLAR: ILO 190 onaylansın, 6284 uygulansın!

Birleşik Metal-İş'in Merkez Kadın Komisyonu, kadına ve kız çocuklarına yönelik erkek şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto etti, ‘’ ILO 190 onaylansın! 6284 uygulansın!’’dediler.

DİSK/Birleşik Metal-İş'in Merkez Kadın Komisyonu, sendikanın İstanbul Bostancı’daki genel merkezi önünde kadına ve kız çocuklarına yönelik erkek şiddetini ve kadın cinayetlerini protesto etti.

Metal işçisi kadınlar, “Kadın cinayetleri politiktir”, “Yaşasın kadın dayanışması”, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “ILO 190 onaylansın”, “6284 uygulansın” sloganları attı.

Komisyon adına Naz Şakar tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Kadın cinayetleri katliam boyutuna varmış durumda. Kadınlar evde, işte, sokakta, hiçbir yerde kendilerini güvende hissetmiyor.

ERKEK ŞİDDETİ VE TACİZ POLİTİK

Yıllardır kadın cinayetlerinin, kadına yönelen erkek şiddeti ve tacizinin politik olduğunu söylüyoruz. Durdurulması için etkin önlemlerin alınması, yapısal ve köklü değişimler için harekete geçilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması gerektiğini söyledik.

Biz ‘Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz yok’ derken, kadınlar her geçen gün daha fazla şiddete ve tacize, sokak ortasında cinsel saldırıya maruz kalıyor, katledilmeye devam ediyor.

Bir gece yarısı Cumhurbaşkanı’nın imzasıyla Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kadın düşmanlarının elini güçlendirmiştir, cesaretini artırmıştır.

198 SAYILI ILO SÖZLEŞMESİNİN ONAYLANMASINI İSTİYORUZ

6284 sayılı Kanun’da yer alan koruyucu-önleyici düzenlemeler kâğıt üzerinde kalmıştır. En tepeden aşağıya yasa yapıcılarının ve uygulayıcılarının bu katliamlarda payı bulunmaktadır.

Ülkemizde erkek şiddetinin ve kadın cinayetlerinin son bulması için İstanbul Sözleşmesi’ne dönülmesini, 6284 Sayılı Kanun’un etkin şekilde uygulanmasını ve çalışma yaşamında şiddet ve tacizin önlenmesini hedefleyen, 45 ülke tarafından imzalanmış 190 sayılı ILO Sözleşmesi’nin bir an önce ülkemiz tarafından da onaylanmasını istiyoruz.

Evde, işte, sokakta şiddete, cinsel tacize maruz kalan kız kardeşlerimize, Narin’e, Sıla bebeğe, İkbal’e, Ayşegül’e ve nice katledilen kadınlara ve kız çocuklarına sözümüz var: Erkek şiddetinin, tacizin son bulduğu eşit, özgür bir dünya kurana kadar mücadelemiz devam edecek.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri