MARİMDER’den Geleceğin Konferansı

Marmara Uluslararası Müteahhit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (MARİMDER) tarafından 8 Kasım’da düzenlenecek olan İklim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz Konferansı için sayılı günler kala katılımcı listesi de kesinleşti

Genel Başkanlığını Ramazan Öztürk’ün yaptığı Marmara Uluslararası Müteahhit İş İnsanları ve Sanayiciler Derneği (MARİMDER) geçen aylarda gerçekleştirdiği ‘OSTİM Sanayide Karbon Zirvesi’nin ardından bu kez de çok daha geniş katılımlı ve kapsamlı olarak ‘İklim Krizi Karbon Ayak İzi ve Biz Konferansı’nı hayata geçirmek için son hazırlıklarını tamamlıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Kocaeli Kongre Merkezi’nde (SEKAPark) yaklaşık 5000 bin kişinin katılımıyla 8 Kasım 2023 Çarşamba günü gerçekleşmesi beklenen Konferansa üst düzey yüksek bir katılım bekleniyor.

ÖZTÜRK, ‘İŞ BİRLİĞİNİ ARTIRACAĞIZ’

Karbon Ayak İzi ve Biz Konferansı ile “Dünya genelindeki iklim değişikliği hedeflerine ulaşmak için ülkemizde, salınımının azaltılmasını teşvik etmeyi, bu konuda bilgilendirici sunumlar düzenlemeyi ve sürdürülebilir bir gelecek için iş birliğini artırmayı amaçladıklarını” ifade eden MARİMDER Genel Başkanı Ramazan Öztürk, “Bu konferans ile küresel iklim politikalarının oluşturulması - uygulanması sürecinde işletmesi ve sektörü için ihtiyaç duyacağı bilgileri edinmesi, başarılı örneklerden haberdar olması sağlanmaktadır. Ayrıca konferansa katılanların ve tüm paydaşların karbon azaltma çabalarını yönetmelerine ve koordine etmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz. Konuyla ilgili Paris Antlaşması çerçevesinde ülkemizin üstlendiği yükümlülükler ve bu konuda yapılan yasal düzenlemeler ile de sanayicilerimiz başta olmak üzere bütün ilgili kesimleri bilgilendireceğiz.

BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ KONU BAŞLIKLARI

Konferans ile ilgili kurulan “www.sanayidekarbonzirvesi.com” adresinden de ayrıntılı bilgiye ulaşılabilen projenin konu başlıkları ise şöyle:

Anasayfa
Sanayide Karbon Zirvesi; sanayi kuruluşlarının karbon emisyonlarının azaltılması ve sürdürülebilirlik hedeflerin...

Hava Kalitesi Yönetimi

Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Türkiye

İklim Krizi ve Tüketimi Tüketmek

Küresel Isınma ve Karbon Ayak İzi

Sera Gazı Emisyonlarının Hesaplanması

KOSGEB Yeşil Dönüşüm Destek Programı

İklim Krizi ve Karbon Salınımı Önlemleri Sürecinde Enerji Verimliliğinde Pompaların Rolü

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Lisanslama Süreçleri

Yeşil Mutabakat ve Sürdürülebilir Dünya Yolunda Çevre Mühendisliği

Sürdürülebilir Fabrika Yönetimi

Yaşam Döngüsü Analizi

ÇOK SAYIDA KATILIMCI VE SPONSOR

Açılış konuşmasını Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kocaeli Valisi Settar Yavuz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Doç. Dr. Tahir Büyükakaın’ın yapması planlanan konferansta çok sayıda akademisyen ve sektör uzmanı da bildirilerini sunacak.

MARİMDER öncülüğünde gerçekleşecek konferansın diğer paydaşları Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Ankara Bilgi Teknolojileri, KOSGEB, İZAYDAŞ, Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve İstanbul MEDİPOL Üniversitesi’nden oluşuyor.

AYE İnşaat, United Capitals, BNC İnvestment, Payolog, Reis Dijital, Wocopa Türkiye, Carbon IT, Global Teknik Mühendislik, PM Group ve Rulsis’in sponsorluğunda gerçekleşen konferansa katkı sağlayan kurumlar ise Kocaeli Valliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi, KOSTÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Anadolu Ajansı, KOÜ Denizcilik Fakültesi, Kocaeli Sanayi Odası, Nanof, Yüksek Frekans Sistemleri, Dünya Öğrenci Yurtları, TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri