Laboratuvar ihtiyacını GTÜ karşılayacak

GTÜ Rektörü Prof.Dr.Muhammed Hasan Aslan deprem ve yapı mühendisliği alanındaki çalışmalara öncü olmak istediklerini, laboratuvar ihtiyacı için merkez kurduklarını söyledi.

Gebze Teknik Üniversitesi Merkezi Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, GTÜ’nün ev sahipliğindeki Altıncı Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nın açılışında yaptığı konuşmada deprem çalışmaları için kurulacak bir merkezin müjdesini verdi. Aslan merkez tamamlandığında birçok konuda hizmet vereceğini kaydetti. Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan konferansa ev sahipliği yapmaktan çok mutlu olduklarını belirterek başladığı konuşmasında 1999 Kocaeli depremiyle birlikte GTÜ’de Deprem ve Yapı Mühendisliği lisansüstü programlarının açılması ile başlayan çalışmaların günümüzde 150’den fazla lisansüstü öğrenci, 250’den fazla lisans öğrencisiyle İnşaat Mühendisliği çatısı altında devam ettiğini kaydetti.

 

KAYNAKLARA İHTİYAÇ VAR

Ülkemizde ve bölgemizdeki şehirlerin her türlü inşaat mühendisliği yapılarına olan ihtiyacı ve bu yapıların deprem, sel, rüzgâr, heyelan vb. tehlikeler gerçeği göz önüne alınarak tasarlanması, uygulanması ve kontrolü sırasında ihtiyaç duyulabilecek ulusal bir test merkezine olan gereksinim ise her geçen gün daha da arttığına işaret eden Aslan, “Endüstri kuruluşları ve katma değer yaratan üreticilerin hem ürün testleri için deprem simülasyon laboratuvarları hem de gayrimenkul yatırımlarının deprem riskini azaltıcı bilgi sağlayan kaynaklara ihtiyaç duymaktadır” dedi.

 

ÖNCÜ MERKEZ

Deprem ve yapı mühendisliği alanındaki çalışmalarda öncü olmak isteyen GTÜ’nün deprem ve yapı mühendisliği alanındaki laboratuvar ihtiyacını gidermek üzere harekete geçtiğini kaydeden Aslan merkez tamamlandığında

Deprem Mühendisliği, Yapıların Sismik Değerlendirmesi, Deprem Tehlike ve Risk Analizi, Deprem Erkan Uyarı ve Acil Müdahale Sistemleri, Performansa Dayalı Tasarım, GNSS ile Yer Hareketlerinin İzlenmesi, Sarsma Tablası ile Tam Dinamik Deneyler, Yapı Malzemeleri, Yapısal Sağlık İzlemesi, Beton Teknolojisi, Geoteknik Deprem Mühendisliği, Zemin Davranış Analizi, Kıyı ve liman mühendisliği, Tsunami tehlikesinin değerlendirilmesi ve risk azaltma stratejilerinin geliştirilmesi konularında hizmet verileceğini kaydetti.

Aslan, “Afetler ve afet zararlarının azaltılmasında yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi ve kullanılması konularında ileri düzey çalışmalara hep destek verdik, destek vermeye ve öncü olmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

 

Haber: Ahmet Zeki Ayar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL HABER Haberleri