Kocaelili Belediyelerde İsrail boykotu genişliyor

Gazze'deki yaşanan işgal ve katliama karşı, Türkiye genelinde başlatılan boykot hareketleri her geçen gün büyüyor. Kocaeli'de de, başta Büyükşehir belediyesi olmak üzeri, bir çok belediye işletmelerinde İsrail ürünlerine karşı boykot kararı aldı.

İsrail'in Gazze'de devam eden işgali ve savaş suçlarına karşı, Türkiye'nin dört bir yanından Filistin'e destek mesajları yükseliyor. Kocaeli'de de Büyükşehir, Derince,Kandıra ve Körfez Belediyelerinin ardından, bu desteği somut bir adımla gösteren son belediye Başiskele oldu. Başiskele Belediyesi'de, İsrail ürünlerine yönelik başlatılan boykot hareketine katılarak seslerini duyurdu.

TESİSLERDE COCA-COLA MENÜDEN KALDIRILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Antikkapı AŞ tarafından işletilen tesislerde Coca-Cola ürünlerini menülerden kaldırma kararı aldı. Bununla birlikte Körfez Belediyesi, kendi sosyal tesislerinde benzer bir adım atarak Coca Cola ürünlerini menülerden çıkardı. Bu harekete ek olarak Derince Belediyesi, Yelken A.Ş. tarafından işletilen mekanlarda ve Tahtalı Göleti'nde bulunan tesislerde Coca Cola ürünlerini menülerden kaldırma kararı aldı. Darıca Belediyesi ise zaten sosyal tesislerinde Coca Cola ürünlerini uzun bir süre boyunca satışa sunmamıştı.

KANDIRA DA BOYKOTA KATILDI

Türkiye ve Kocaeli genelinde uygulanmaya başlayan İsrail ürünlerini boykot kampanyasına Önceki gün Kandıra Belediyesi de destek verdiğini açıkladı. Kandıra Belediyesi işletmesini kendisi yaptığı Belediye Teras Kafe ve Akçakoca Kafe’de Coca -Cola satışını durdurdu. İsrail’e ait Coca_Cola ve diğer ürünleri satmama ve iade etme kararı aldı. Ayrıca ,Kandıra Belediyesi, elinde bulunan firmalara ait dolapları da iade edecek.

BAŞKAN ÖZLÜ PAYLAŞTI

Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, sosyal medya hesabından “Boykot ediyoruz” başlığı ile yaptığı paylaşımda “ Belediyemzin ve tüm iştiraklerinin yiyecek, içeçcek ve temizlik malzemelerinde israil menşeli ürünlerin alımı, satımı ve kullanımı durdurulmuştur” ifadelerini kullandı.

Abbas ÇAKAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri