Kocaeli İçin peş peşe uyarılar: Kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat!

Kocaeli Valiliği ve AFAD, hafta başında bölgede etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Hava sıcaklıklarının Pazar akşamından itibaren düşeceği belirtilirken, Pazartesi günü kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışların yanı sıra denizlerde fırtına bekleniyor.

Kocaeli Valiliği Pazar günü sabah saatlerinde hava sıcaklıklarının 4 ile 8 derece arasında düşeceğini duyurarak, vatandaşlara ani düşecek hava sıcaklıkları konusunda uyarıda bulundu. Öğle saatlerinde ise AFAD tarafından yapılan açıklamada, Kocaeli için sarı kodlu uyarı yayınlandı. Pazartesi sabahından itibaren bölge genelinde kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı duyurulurken, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı tedbirli olması istendi.

FIRTINA UYARISI
Yapılan ilk iki uyarının ardından, Kocaeli Valiliği, akşam saatlerinde yeni bir duyuru yaparak denizlerde şiddetli fırtına beklendiğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre, Batı Karadeniz’de Pazartesi sabahından itibaren kuvvetli fırtına bekleniyor. Rüzgarın, batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat), yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Salı akşamından itibaren batı kesimlerinde, Çarşamba günü ise genel olarak etkisini kaybetmesi bekleniyor. Valilik, özellikle denizde olacak kişilerin ve ulaşım sektöründe çalışanların dikkatli olmasını, fırtınanın neden olabileceği aksamalara karşı önlem alınmasını gerektiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YAŞAM Haberleri