Kızılay'dan, gönüllülüğe ve duyarlılığa davet

Kızılay Kocaeli Şubesi tarafından,' Kızılay Haftası' kapsamında gerçekleştirilen renkli etkinlikler ile vatandaşlar gönüllü ve duyarlı olamaya davet edildi.

29 Ekim ile 04 Kasım arasında kutlanmakta olan Kızılay Haftası kapsamında, yurt genelinde olduğu gibi Kocaeli'de de bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi. Kızılay Kocaeli Şubesi tarafından , okullarda yapılan etkinliklerin yanı sıra İzmit İlçesinde bir yürüyüş ve resim sergii açılışı yapıldı . Programa Türk Kızılay Kocaeli Şube Başkanı İbrahim Pay, Genç Kızılay Kocaeli İl Başkanı Necati Özgen, Kocaeli Kadın Kızılay İl Başkanı Şengül Karagöz, Kocaeli Engelsiz Kızılay Başkanı Mustafa Korkmaz ve onlarca gönüllü katıldı.

KIZILAY ANLATILDI

İzmit'te, mehter takımı eşliğinde yürüyüş ile başlayan program, Kocaeli Kent Meydanında Kızılay sergisi açılışı ile devam etti. Sergide gönüllülere ve vatandaşlara bir yandan Kızılay'ın neler yaptığı konusunda bilgiler aktarılırken, bir yandan aşevinde hazırlanan ikramlar dağıtıldı. Anaokullarının katılımları ile çocuklara balon, boyama ve hikaye kitabı dağıtımı yapılan programda, kan bağışının önemine dikkat çekildi ve vatandaşlar, alanda bulunan kan bağış aracına davet edildi.

GÖNÜLLÜ OLMAYA DAVET

Düzenlenen etkinliklerde konuşan Genç Kızılay Kocaeli İl Başkanı Necati Özgen“Tüm vatandaşlarımızı kan bağışına, tüm gençlerimizi insanlığa ve dünyaya faydalı olmak, insan ızdırabını dindirmek ve dezavantajlı bireylerimizin dezavantajını ortadan kaldırabilmek için duyarlı ve gönüllü olmaya “ davet etti.

Abbas Çakar

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri