İzmit Körfezi'nde Zehirli Pusula Denizanası Alarmı!

Kocaeli İzmit Körfezi'nde, son yıllarda sıklıkla görülmeye başlayan ve zehirli olarak bilinen Pusula denizanaları yeniden kendini göstermeye başladı.Son olarak Körfez İlçesi Şirinyalı mevkiinde bulunan As Sahil Sitesi'nde görülen denizanalarının büyük bir çoğunluğu sahile vurdu.

İzmit Körfezi'nde görülmeye başlayan Pusula denizanaları, son günlerde farklı noktalarda yeniden ortaya çıkmaya başladı. Son olarak Körfez İlçesi Şirinyalı mevkiinde bulunan As Sahil Sitesi'nde yoğun olarak görüldü ve sahile vurdu. Vatandaşlar, çok sayıda deniz anasının kıyıya vurduğunu ifade ederek görüntülerini gazetemiz ile paylaştı. Peki, Pusula Denizanası Nedir? Temas halinde ne yapmalı? işte detaylar..

Pusula Denizanası

Pusula denizanaları, kuzeydoğu Atlantik Okyanusu'nun ılıman bölgelerinde, Kuzey Denizi ve Akdeniz de dahil olmak üzere kıyı sularında yaşayan yaygın bir zehirli denizanası türüdür. Genellikle sıcak iklimlerde rastlanır ve küresel ısınmanın etkisiyle Marmara Denizi'nde de görülmeye başlamıştır.Pusula denizanalarının kollarında kendisini savunmak ve avladığı balıkları paralize etmek için salgıları bulunur. Bu salgıya temas edildiğinde, içindeki kapsüllerin patlamasıyla deride lezyonlara, kızarıklık, kaşıntı ve yanmaya yol açabilir. Sarımsı, beyaz ve kahverengi tonlarda olabilir. Temas halinde ağrı ve acıya neden olabilir. Özellikle alerjisi olan kişilerin denize girerken dikkatli olmaları gerekmektedir.

Temas Halinde Neler Yapılmalı?

Gerek kıyıda gerek denizde görüldüğünde temas edilmemelidir. Temas halinde ağrı ve acı hissedebilirsiniz. Deride lezyonlara, kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilir.Temas halinde derhal en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri