İyi Partili Acur, Kocaeli’nin acil eylem planını sordu

Kahramanmaraş merkezli depremle ilgili açıklama yapan İYİ Parti İl Başkanı Nusret Acur, olası bir depremde Kocaeli için acil eylem planı olup olmadığı sordu.

İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Nusret Acur, partisinin il binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 11 ilde yıkıma sebep olan Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili konuşan Acur, “Depremin ardında kriz masası oluşturduk. İlk günden itibaren elimizden geleni yapıyoruz. Depremi yerinde görmek çok farklıydı. Adıyaman yerle bir olmuş. İnşallah tez zamanda bu yaraları sararız. Bölgeden çevre illere, Kocaeli dahil yoğun bir göç var” dedi. Kocaeli ile ilgili olası deprem konusunda alınan tedbirleri soran Acur, “99 depreminin üzerinde 24 yıl geçti. Kocaeli depreme ne kadar hazır? Olası bir felakette ne yapacağız? Bu zamana kadar ne yapılmış? Devletin kurumları buna hazır mı? Yetkililerin çıkıp halkı tatmin edici bir açıklama yapması lazım. Kocaeli’de bir toplanma alanı var mı?

“ACİL EYLEM PLANI VAR MI?”

Kent Meydanı projesinin durdurulup deprem toplanma alanına çevrilmesi lazım. Olası bir depremi düşünerek, acil bir tahliye yolu var mı? Acil eylem planı var mı? Haberleşme konusunda yaşanan sorunları gördük. Bunlara cevap verilmesi gerekiyor. Kocaeli’de olası bir depremde hasar alacak bina sayısı belli mi? Ya da bu çalışma ne zaman yapılacak? Malatya’da, Adıyaman’da sıfır binaların paramparça olduğunu gördük. Sadece eski binalar yıkılmadı. Yerel yöneticilerin kentle ilgili bir acil eylem planını oluşturması gerektiğini düşünüyorum. Sadece müteahhitlerin sorumlu olması ne kadar doğru? Hiçbir belediye yetkilisine işlem yapıldı mı? İmar affını çıkaranlara soruşturma açılacak mı?” diye belirtti

DEPREME NE KADAR HAZIRLIKLI?

Gündeme dair değerlendirmelerde de bulunan Acur, “Bölgede şu an hala çadır ve barınma sorunu var. Kızılay ve AFAD, Haluk Levent kadar güven vermedi vatandaşlara. Bizim bunu sormamız lazım, ‘vatandaşlar neden devletin kurumlarına güvenmiyor’ diye. Bölge halkı zamanında müdahale edilmediğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da afet sonrası için hayata geçirilmesi gerekenlerle ilgili bir açıklama yapmış. Önlem anlamında neler yapılıyor, bunları da duymak isteriz. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesi, öğrencilere ne kadar fayda sağlar? Üniversitelerin bir an önce açılması, depremzedelerin barınma konusunda devletin bir adım atması gerekir. Bu ülkenin en büyük problemi zaten eğitim. Kocaeli Kızılay’dan da bir açıklama bekliyoruz. Kızılay ve AFAD Kocaeli’de depreme ne kadar hazırlıklı? Seçimlerin de zamanında yapılacağını düşünüyorum. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun açıklaması zamanlama açısında talihsiz bir açıklamaydı. Fakat kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum. Deprem bölgesinin demografik yapısının bozulmasına dair endişeler var” ifadelerini kullandı.

Haber: Barış AYAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri