“İşitme kaybının kader olduğu algısını değiştirmeliyiz”

Cochlear Türkiye Genel Müdürü Gül Erden, inovatif teknolojiler sayesinde işitme kaybının kader olmaktan çıktığının altını çizdi. 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Erden, ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı yaşayanların bile tekrar duymasının mümkün olduğunu vurguladı.

Kullanıcılarının yaşama kesintisiz bağlanmasına olanak tanıyan ve “Hear now. And Always” (Şimdi ve Her Zaman Duy) felsefesi ile yenilikçi işitme teknolojilerinin mimarı olan Cochlear, işitme sağlığı farkındalığı konusunda da çalışmalarını sürdürüyor. Bireylerin yaşam kalitesini düşüren, sosyal yaşamı olumsuz etkileyen, hatta birçok başka hastalığa yol açabilen işitme kaybı konusunda farkındalık kazanmanın en az işitmek kadar kritik bir öneme sahip olduğunu söyleyen Cochlear Türkiye Genel Müdürü Gül Erden, inovatif teknolojiler sayesinde işitme kaybının kader olmaktan çıktığının altını çizdi. 23-29 Eylül Uluslararası İşitme Engelliler Haftası kapsamında açıklamalarda bulunan Erden, ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı yaşayanların bile tekrar duymasının mümkün olduğunu vurguladı.

İmplante edilebilir işitme çözümleri sunan Cochlear, 40 yılı aşkın süredir işitme kaybı olan bireyler için hayatı daha kolay hale getirme tutkusuyla öncü teknolojilere imza atıyor. İşitme kaybının sadece sesleri duyamama değil, aynı zamanda iletişimde zorluklar yaşama ve sosyal izolailerisyon riskiyle karşı karşıya kalma anlamına geldiğine dikkat çeken Cochlear Türkiye Genel Müdürü Gül Erden, işitme kaybı konusunda farkındalığın artırılmasının toplumsal bir kazanım olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SAĞLIK Haberleri