İmzalar Ceyhan’a teslim edildi!

 Türk Metal Sendikası tarafından, TBMM’ye sunulan Özel İstihdam Büroları yasa tasarısı hakkında toplanana imzaları İl Başkanı Şemsettin Ceyhan...

 Türk Metal Sendikası tarafından, TBMM’ye sunulan Özel İstihdam Büroları yasa tasarısı hakkında toplanana imzaları İl Başkanı Şemsettin Ceyhan teslim alarak, konuyu müzakere ederek ilgililerle paylaşacağız” dedi.

 

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, makamında Türk-iş’e bağlı Türk Metal Sendikasının Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli temsilcilerini makamında ağırladı. Özel istihdam büroları hakkında meclis başkanlığına gönderilen yasa tasarısın toplanan imzaları teslim alarak, temsilcilerle bir süre müzakere etti.

İMZALARI İLGİLİLERE İLETECEĞİZ

Özel istihdam büroları hakkında toplanan 70 bin imzayı teslim alan Ceyhan, Asıl işçinin doğum iznine ayrılması, asıl işçinin askere gitmesi, asıl işçinin hamilelik, izin, hastalık gibi iş sözleşmesinin askıya alınması halleri, mevsimlik tarım işleri, hasta, yaşlı ve çocuk bakımı gibi ev hizmetleri, durumunda ortaya çıkan geçici istihdam konusunda belli bir düzene sokulması için ortaya çıkan bir yasa tasarısıdır, dedi. Temsilcilerin Yasa tasarısı metninin tam olarak netleşmesini istediklerini belirten Ceyhan, temsilcilerin oluşan boşlukların kötü kullanıma açık olmasından duydukları kaygılarını dile getirdiklerini söyledi. Konu hakkında müzakerelerini devam ettireceklerini ifade eden Ceyhan, imzaları öncelikle milletvekillerimize ve bakanımıza ileteceğiz, konunun takipçisi olarak, yasa tasarısı hakkında çözüm önerilerini değerlendireceğiz, dedi.

GEÇİCİ İŞÇİ SAYISI, TOPLAM İŞÇİ SAYISININ YÜZDE 25’İNİ AŞAMAYACAK.

  Asıl işçinin doğum ve askerlik iznine ayrılması; mevsimlik tarım işleri ve ev hizmetlerinin yanı sıra “işletmenin iş hacminin öngörülemeyen ölçüde artması” halinde geçici işçi çalıştırılabilecek, kurumlarda bu durum, bir işyerinde çalıştırılacak geçici işçi sayısı, toplam işçi sayısının yüzde 25’ini aşamayacak. Yasa tasarısına göre, geçici işçi, sadece özel istihdam büroları aracılığıyla “geçici iş ilişkisi” sözleşmesi imzalamak suretiyle çalıştırılabilecek. Kamu kurumlarıyla yeraltı maden işlerinde ve grev-lokavt uygulanan işyerlerinde geçici işçi çalıştırılamayacak.

6 AY GEÇMEDİKÇE YENİDEN GEÇİCİ İŞÇİ ÇALIŞTIRAMAYACAK.

Geçici işçinin çalıştırılacağı süre, doğum izni ve askerlik dolayısıyla işe alımlarda asıl işçi işe dönünceye kadar devam edecek. Mevsimlik tarım işlerinde ve ev hizmetlerinde süresiz olacak. Diğer durumlarda ise geçici işçi 4 ay çalıştırılacak. Dört aylık sürenin bitiminden itibaren, geçici işçi sözleşmesi 8 ayı geçmemek üzere iki defa yenilenebilecek. Böylece 12 aya kadar çalıştırılabilecek. Geçici işçi çalıştıran işveren, söz konusu sürelerin sonunda aynı iş için 6 ay geçmedikçe yeniden geçici işçi çalıştıramayacak. Geçici işçi sayısı, bir işyerinde çalışan normal işçi sayısının dörtte birini aşamayacak. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri