İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Darıca Kongresine Katılacak

AK Parti, bu hafta sonu Kocaeli'nin önemli iki ilçesinde ilçe kongrelerini gerçekleştirecek. Kartepe ve Darıca’da yapılacak olan kongreler, siyaset sahnesinde dikkat çeken isimlerin katılımıyla gündem oluşturacak. Özellikle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, bu kongrelere katılarak önemli açıklamalarda bulunacak.

Pazar günü Darıca’da düzenlenecek olan AK Parti ilçe kongresine, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya onur konuğu olarak katılacak. Yerlikaya'nın, Türkiye'nin iç güvenliği ve gelecek dönem stratejileri hakkında önemli açıklamalar yapması bekleniyor. Bu kongre, partililerin yoğun katılımıyla Bağlarbaşı Spor Salonu'nda saat 11.00’de gerçekleşecek. İlçe kongresinde, halihazırda atama ile görevde bulunan ilçe başkanı Köksal Şakar'ın tek aday olarak gösterilmesi öngörülüyor. Kongrede 401 delege, ilçe başkanının yanı sıra, 30 kişilik yeni yönetimi ve il delegelerini belirleyecek.


KARTEPE KONGRESİNE ÖMER İLERİ KATILACAK

Cumartesi günü ise Kartepe’de AK Parti’nin bir diğer önemli ilçe kongresi yapılacak. Bu kongrede, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri partililere hitap edecek. Kartepe’deki kongre saat 11.00’de Uzunçiftlik Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek. Kartepe’de dikkat çeken bir diğer gelişme ise ilçe başkanlığı seçimleri. Mevcut başkan Sadık Yılmaz, yerini devretmeye hazırlanırken, aday olarak Murat Yılmaz gösterildi. 431 delegenin oylarıyla seçilecek olan yeni ilçe başkanı ve 30 kişilik yönetim kurulu, ilçenin geleceğini şekillendirecek.

YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR
Her iki kongrede de AK Parti'nin bölgedeki tabanı güçlü bir katılım sergileyecek. Özellikle pazar günü Darıca’da yapılacak kongrenin, Ali Yerlikaya’nın katılımı nedeniyle oldukça hareketli geçmesi bekleniyor. Cumartesi günü Kartepe’de yapılacak kongrede ise Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri’nin, AK Parti’nin geleceğine dair önemli mesajlar vermesi öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri