Hüseyin Cebe, Darıca Süreyya Yalçın İlköğretim Okulunda öğretmendi. Emekli olan, ancak, aynı okulda sözleşmeli olarak çalışan Necati Kumaş, Hüseyin Cebe Öğretmen ile kimi konularda tartışmış ve ölüm tehdidinde bulunmuştu. Hüseyin Cebe ise, ölüm tehditleri karşısında çok sevdiği öğrencilerini düşünüyor, beşinci sınıfları okuttuğunu, çocukları mezun etmek istediğini, bu yüzden okuldan ayrılmak istemediğini bildiriyordu.
2 Nisan 2007 günü, Necati Kumaş, husumet beslediği Hüseyin Cebe Öğretmen ile okul koridorunda karşılaştı. Teneffüse çıkmış öğrencilerin de gözü önünde susturucu taktığı silahıyla 6 el ateş etti. Ağır yaralanan Cebe, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
Necati Kumaş, çıkarıldığı mahkemede, aldığı kurusıkı tabancanın namlusunu değiştirdikten sonra evinin bahçesinde öldürme etkisi üzerine alıştırma yaptığını, 15 gün boyunca da okula tabanca ile gidip geldiğini dile getirdi. Fakat kasten adam öldürmekten yargılanan Necati Kumaş, 2001 yılından beri ilaç kullandığını ve psikolojik hastalıklarının olduğunu mahkemeye bildirdi. Adli Tıp Genel Kurulu da yaptığı incelemeler sonucunda akli dengesinin yerinde olmadığını bildiren bir rapor verdi. Mahkeme, Necati Kumaş’ın tutuklanmasına değil, yüksek güvenlikli bir hastanede koruma altına alınmasına karar verdi.
Üyesi olduğu Gebze Eğitim-Sen ise Hüseyin öğretmenin adını ve hatırasını yaşatmak için söz verdi. Her yıl ailesi ile bilirlikte gerçekleşen anmalarla Hüseyin öğretmeni unutmadı, unutturmadı. Dostları hakkında şiirler yazdı, türküler yaktı, öyküler kaleme aldı, belgeseli çekildi. Ve Hüseyin Cebe isminin Darıca’da okul çevresinde bulunan bir parka verilmesinin kararını sağladı.
Darıca Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 4 gündem maddesinin ele alındığı meclis toplantısında, CHP Grubunun verdiği 14 önergeden biri olan ve 17 yıl önce Darıca’da öğrencilerinin gözleri önünde katledilen öğretmen Hüseyin Cebe’nin isminin bir caddeye, bir sokağa veya bir parka verilmesi de ele alındı.
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, "Hüseyin Cebe isminin bir parka verilmesi konusunda hemfikiriz. Geçmiş dönemlerde yaptığımız ve isimlerini vermediğimiz parklarımız var. Önümüzdeki günlerde Hukuk Komisyonuna gelecek ve isimlendirmelerle alakalı çalışmalarımızı orada netleştireceğiz. Hüseyin Cebe ismini, özellikle o okulun yakınında bulunan bir parka verilmesi gayet doğru ve makul" diye konuştu. Önerge, yapılan oylamanın ardından oy birliği ile gündeme alındı ve Hukuk Komisyonuna sevk edildi.
Darıca Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısını Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Doç. Dr. Savaş Karabulut ve Yürütme Kurulu Üyesi Remzi Kaya da takip etti. Bu öneriyi bir süredir dillendirdiklerini belirten Eğitim Sen Kocaeli 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Karabulut, "2007 yılında okulunda katledilen eğitim emekçisi, üyemiz Hüseyin Cebe için Kocaeli Valiliği, İl Milli Eğitim, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Darıca Kaymakamlığı, Darıca Belediyesi ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk, dilekçe yazdık. Başvurumuzda ilgili kurumlara, 'Cadde, sokak, bulvar' ve Milli Eğitim Müdürlükleri ve diğer birimlere ise 'okul, sınıf, laboratuvar, kütüphane veya genel olarak bir eğitim kurumuna' Hüseyin Cebe isminin verilmesini talep etmiştik. Başvurularımıza bugüne kadar ne yazık ki olumlu bir yanıt verilmedi. Bu süreçte CHP Darıca İlçe Başkanlığı başvurularımızın yanıtsız kalmasına binaen sessiz kalmayarak, Darıca İlçe Belediyesi Meclisine bir önerge ile 'Hüseyin Cebe isminin bir okul, eğitim kurumu veya parka' verilmesi için belediye meclisine yazılı önerge sundu, konuyu gündeme taşıdı. Mecliste CHP'li meclis üyelerinin sunduğu önerge, Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık tarafından kabul edildi ve tüm meclis tarafından da oybirliğiyle komisyon ve hukuk birimine sevk edildi. Bu durum biz eğitim ve bilim emekçilerini, 2007 yılından beri Hüseyin öğretmenimizin ismini sadece anmak için değil, yaşatmak için verdiğimiz mücadelede bir nebze olsun umutlandırdı" diye konuştu.
Önümüzdeki yıl Hüseyin Cebe öğretmenin anmasının isminin verildiği bu parkta yapılabileceğini ifade eden Karabulut, "Gönlümüz bir eğitim emekçisi/şehidinin isminin bir eğitim kurumuna verilmesiydi ancak en azından seneye öğretmenimizin adının verileceği parkta anmaya gidebileceğiz. Umut ediyoruz ki; Milli Eğitim ve Valilik makamı da sendikalar arasında veya eğitim şehitleri arasında bir ayrım yapmaksızın, kamuya hizmet eden, şiddete maruz kalan, hayattan koparılan eğitim emekçimizin isminin bir eğitim kurumuna verilmesi yönünde olumlu bir adım atacaktır" dedi.