HÖH (DPS) Yeni Başlangıç sandığa davet etti

Bulgaristan'daki Müslüman Türk halkını temsil eden ve son seçimlerden en çok oyu alan Bulgaristan (DPS) Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bursa'daki soydaş seçmenlerle bir araya geldi. (DPS) HÖH Yeni Başlangıç heyeti, seçme olan her seçmenin 8 numara ile partilerine destek vermesini istedi.

Bulgaristan'da devam eden siyasi istikrarsızlık sebebiyle seçmenler, 27 Ekim'de 7'nci kez sandık başına gidecek. Son erken seçime katılım oranı yüzde 34 düzeyinde kalırken, en çok oyu alan Bulgaristan (DPS) Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Bursa'daki soydaş seçmenlerle bir araya geldi. Bulgaristan'daki Müslüman Türk halkını temsil eden ve son seçimlerden en çok oyu alan ve en çok milletvekili sayısını elinde bulunduran 2. parti konumundaki Bulgaristan (DPS) Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Yeni Başlangıç heyeti, seçimlerin çok önemli olduğunu bu sebeple katılımı en yüksek seviyede tutmanın şart olduğunu dile getirdi. Soydaşlarla samimi bir ortamda bir araya gelen milletvekili adayları, seçme hakkı olan her seçmenin oy pusulasında 8. sırada yer alan partilerine destek vermesini istedi.

KOCAELİ’DE 10 SANDIK
Oy kullanma hakkına sahip vatandaşlar hem elektronik şekilde hem de sandığa pusula atarak tercihlerini gerçekleştirecek. Türkiye genelinde 250 bin, Bursa'da ise 70 binin üzerinde seçmen bulunuyor. Bu seçimler için İstanbul'da 37, Bursa'da 41, Tekirdağ'da 20, İzmir'de 18, Kocaeli'nde 10, Kırklareli'nde 7, Yalova'da 4, Ankara, Balıkesir, Eskişehir, Manisa, Edirne ve Sakarya'da 3'er, Aydın ve Çanakkale'de 2'şer, Adana, Antalya, Kütahya, Konya, Mersin, Uşak, Bilecik'te 1'er olmak üzere toplamda 23 şehirde166 sandık kurulacak.iha

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri