“Hiçbir yere gitmiyoruz”

14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, “Hiçbir yere gitmiyoruz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Törende bir konuşma Kocaeli Tabip Odası Başkanı Ömer Ardaman, hep tepkilerini dile getirdi, hem de çözüm önerileri açıkladı. Ardaman, “2 yıldır devam eden pandemi yavaş yavaş bitmektedir. Bu süreç ne yazık ki tam olarak doğru yönetilememiştir. Bu nedenle pek çok sağlık çalışanı ve vatandaşımızı kaybettik. Hepsini saygı ve rahmetle anıyorum. Sultan 2. Mahmut tarafından kurulan Tıphanei Amire ve Cerrahanei Amire ile modern tıp eğitimi başlamıştır. 1827’deki vizyondan geldiğimiz yer ‘Giderlerse gitsinler’ noktasıdır. 14 Mart ilk defa işgal altındaki İstanbul’da kutlanmıştır. Tıbbiye öğrencileri İngilizlere karşı bir protesto gösterisi düzenleyip böyle bir kutlama organize etmiştir” dedi.

 

“HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ”

Hekimlerin her zaman vatanlarını sevdikleri ve vatanın korunmasında rol oynadıklarını ifade eden Ardaman, "Hiçbir yere gitmiyoruz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Bizler atamızın kendisini emanet ettiği Türk hekimleriyiz. 14 Mart Tıp Haftası Mesleğimizin sorunlarının ve sağlık politikalarının tartışıldığı günler olarak önemlidir. Sorunları parça parça değil topluca masaya yatırdığımız, kamuoyuna ve ilgililere iletebildiğimiz, hekimlerin tek vücut olduğu değerli günlerdir. Bir bayram ve şenlik havasında kutlamamız gereken bu haftayı moralsiz ve üzgün bir şekilde kutluyoruz. Görevi başında uğradığı saldırıda yitirdiğimiz meslektaşlarımızı düşündükçe buruluyoruz” şeklinde konuştu.

 

“ÖLÜM RİSKİ TAŞIYAN MESLEK HALİNE GELMİŞTİR”

Sözlerini sürdüren Ardaman, Zorlu eğitimi bitirdikten sonra mutlu olacağını düşünen kısa sürede hayal kırıklığına uğrayan umudunu yitiren, vatanından ayrılmak zorunda kalan meslektaşlarımız giderlerse gitsinler dedikleri için giden meslektaşlarımız için buruğuz. Çözülemeyecek sorunlarımız olmadığı bilindiği halde sorunlarımızı çözmek isteyen bir olmadığı için sistem kaynaklı sorunları biz hekimler ve sağlık ekiplerine yükleyen bir meslekte çalıştığımız için buruğuz. Kolluk grupları ölüm riski taşıyan meslek gruplarıdır. Ancak ülkemizde sağlık çalışanları da ölüm riski taşıyan meslek haline gelmiştir” diye konuştu.

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

YEREL HABER Haberleri