“Her gün bu çileyi çekmeye devam mı edeceğiz?”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında kentin kanayan yarası trafik sorununa değinen CHP’li meclis üyesi Ozan Yılmaz, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yakın gelecekte çekilmez hale gelen trafik sorunu için master planı var mı? Yoksa her gün bu çileyi çekmeye devam mı edeceğiz? ” dedi

CHP’li meclis üyesi Ozan Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında kentin trafik sorununu gündeme getirdi. Konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: Bugün bu kürsüye çıkma nedenim ilçem Gölcük ve komşularım Başiskele ile Karamürsel başta olmak üzere bu salonda şu an bulunan herkesin her gün yaşadığı ve her geçen gün daha da kötüleştiği bir problemi açıklamak. Trafik sorunu.

“18 KM YOL 70 DAKİKA SÜRDÜ”

Ben Gölcük Değirmendere’de ikamet ediyorum. Neredeyse hafta içi her gün olduğu gibi bugün de adliyede duruşmam vardı. 09.20’de idi. Sabat saat 08.00’de Değirmendere’den yola çıktım. 09.10’da Dolphin AVM’nin önünde aracımı park edecek yer bulma telaşındaydım. Yani 18 kilometrelik bir yolu 70 dakikada zor gelebildim. Yaklaşık 8-9 yıl kadar önce ben 1 saat 20 dakikada Gebze adliyesine gidebiliyordum. O zamandan bu zamana nüfus arttı, araç sayısı arttı.

“EKONOMİK ANLAMDA DA ZOR DURUMDA BIRAKIYOR”

Ancak Kocaeli gibi nüfusu 2 milyonu geçmiş bir Büyükşehir Belediyesinde nüfusun artışı trafik sorununu çözmede engel teşkil etmemeli. Sadece zamanımızı çalmakla kalmıyor ne yazık ki. Bugün mazotun 1 litresi 40 lira, benzin 42 lira. Dur kalk şeklinde bir saat boyunca ilerlemek bu Kocaeli trafiğinde ne yazık ki ekonomik anlamda da bizi zor durumda bırakıyor. Bu da yetmezmiş gibi hem toplu taşımada hem de bireysel olarak araçlarımız içten yanmalı motorlu araçlar. Dolayısıyla dur kalk demek havaya karbonmonoksit gazı salınımı anlamına geliyor.

“İNSAN HAYATI AÇISINDAN TEHLİKE ARZ EDİYOR”

Çevre kirliliği ve insan hayatı açısından da aynı şekilde tehlike arz ediyor. Bu durum giderek kötüleşiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak yakın gelecekte özellikle Gölcük’teki vatandaşlarım için çekilmez hale gelen bu trafik sorununu çözecek bir master plan, yatırım veya bir çalışma mevcut mu? Yapılıyorsa ne aşamadadır? Bu yapılacak olan çalışma trafik sorunumuzu çözecek mi? Yoksa biz her gün bu çileyi çekmeye devam mı edeceğiz?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri