Her çocuğa bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek!

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek talebi için yaptığı açıklamaya tepki gösterdi.

Bakan Tekin öğrencilerin verilen yemekleri yemeyeceğini iddia ederek “Şimdi çocuklarımızın yeme alışkanlıkları buna uygun değil. Biz şu anda deprem bölgesiyle beraber taşıma kapsamındaki öğrencilerimize yani yaklaşık üç milyona yakın öğrenciye yemek veriyoruz ama onun dışındakiler ile ilgili şu an bir çalışmamız yok.” dedi.

Açıklamaya tepki gösteren Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği ise Bakan Tekin’e Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin neden öğrenciler için harcanmadığını sordu. Ekimde açılacak meclis ve ardından gelecek bütçe görüşmeleri için çağrı yapan dernek “Taleplerimizi kazanıp, çocuklar hakkını alana kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Her çocuğa bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek için, MEB tarafından okullara temizlik personellerinin görevlendirilmesi için tüm Kocaeli’li kadınları bir araya gelmeye çağırıyoruz. Çocuklarımızın hakkı olanı gelin birlikte kazanalım.” diyerek Kocaeli’li bütün kadınlara çağrıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri