Halkevi’ni ENSAR’a TÜGVA’ya mı vereceksiniz?

CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan gündeme dair değerlendirmelerde bulunduğu basın açıklamasında, Halkevi’nin büyükşehire devri konusuna değindi, ‘’Halkevi’ni ENSAR’a TÜGVA’ya mı vereceksiniz?’’ diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan, partisinin ilçe binasında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Ercan açıklamasına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi(KBB) Meclisi’nde Halkevi binasının KBB’ye devredilmesi konusuna değinerek başladı. Ercan, “Değerli basın emekçisi arkadaşlar öncelikle basın toplantımıza katılım sağladığınız için teşekkür ederim. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta bir araya gelmiştik ve kamuoyunu ilgilendiren çok sayıda soru ve sorunu sizler aracılığıyla dile getirerek cevap aradık. Bugün bu sebeple ilk konumuzu Halkevi konusunda yapacağız. Büyükşehir Belediyesi meclisinde Halkevi gündemini sizler de takip ettiniz.

HALKEVİ CUMHURİYETİN VE GELİŞİMİN ÖNEMLİ SEMBOLLERİNDEN

Bakın arkadaşlar, Halkevi cumhuriyetin ve gelişimin önemli sembollerinden birisidir. Şöyle kısaca bahsedersek Cumhuriyet ilan edildiğinde okuma yazma oranı yüzde 10 bile değildir. Serbest Fırka deneyimi ve Menemen Olayı inkılapların halk arasında tam olarak yerleşmediğini göstermiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ülkede yaşanan problemleri yerinde görmek amacıyla 1930 yılı sonlarında bir yurt gezisine çıkmış ve bu gezi sırasında Halkevlerini kurma düşüncesi ortaya çıkmıştır. Yani arkadaşlar Halkevi, Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk İlke ve İnkılaplarının halk içerisinde yerleşmesi ve halkın eğitim seviyesinin yükseltilmesi amacıyla ortaya çıkmıştır. Şimdi baktığımızda AKP’lilerin neden Halkevi konusunda böyle huzursuz olduklarını anlayabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

BURAYI DA ENSAR’A TÜGVA’YA MI TESİS EDECEKSİNİZ?

Sözlerini sürdüren CHP İzmit İlçe Başkanı Ercan, “Bakın arkadaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi her zaman olduğu gibi burada da aynı şeyi yapmıştır. Halkevi binasının restorasyon işini Valilik yapmıştır. Restorasyonun aslına sadık kalınarak gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Fakat şimdi restorasyon bittikten sonra büyükşehire devrini alarak Gençlik Merkezi yapılacağını söylüyorlar. Zaten 200 metre yakınında bir Kılavuz Gençlik Merkezi binası var. Ayrıca buraya da onu açmanın ne manası var? Neden Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu olarak faaliyete devam etmiyor da bu konuda diretiyorsunuz? Yoksa 4 yıl önce Pembe Köşk’ü Ensar Vakfı’na kiraladığınız gibi Halkevi binasını da Ensar’a, Tügva’ya, Türgev’e ya da başka zümrelerin hizmetindeki vakıflara mı tesis edeceksiniz? Yoksa Genel Kurul Üyesi Bilal Erdoğan olan İlim Yayma Cemiyeti’ne mi?” sorusunu sordu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri