GTÜ’de siber güvenlik eğitimi

GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu ve Temel Bilimler Fakültesi'nin ortak organizasyonuyla düzenlenen Turkcell Akademi UniBounty eğitim programı, bir katılımla gerçekleştirildi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu ve Temel Bilimler Fakültesi'nin ortak organizasyonuyla düzenlenen Turkcell Akademi UniBounty eğitim programı, bir katılımla gerçekleştirildi. Siber güvenlik dünyasında yer almak isteyen birçok öğrenci, Kırmızı Salon'da bir araya gelerek alanında uzman isimlerden kritik bilgiler ve uygulamalı eğitimler aldı.

EĞİTİMDE SEKTÖREL İŞ BİRLİKLERİ

Etkinliğin açılış konuşmasını GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş yaparak siber güvenliğin hem devletler hem de özel sektör için çok önemli bir alan olduğunu vurguladı. Siber güvenliğin, ülkenin diğer savunma alanlarından farklı olarak yalnızca devletin değil, aynı zamanda özel sektörün de iş birliği yapması gereken bir konu olduğunu ifade eden Durmuş, bu bağlamda, GTÜ’de kurulan Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu'nun önemini anlattı. Sektörel iş birlikleriyle daha etkili eğitim sağlandığını belirtti.

DIŞA BAĞIMLILIK GERÇEKTEN BÜYÜK RİSKLER TAŞIYOR

Prof. Dr. Mahmut Durmuş konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Özellikle siber güvenliğin yerli yazılımlar ve kendi uzmanlarımızla yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu alanda dışa bağımlılık gerçekten büyük riskler taşıyor. Siber güvenlik gibi kritik bir konuda kontrol tamamen dışarıda olursa, aldığınız sistemleri istediğiniz gibi kullanamama riski her zaman var. Bizim bu işi kendi iç yazılımlarımız ve yetiştirdiğimiz mühendislerle çözmemiz gerekiyor.

Bu noktada, Turkcell gibi sektör paydaşlarımızın bize çok büyük katkıları oldu. Özellikle eğitim müfredatımızın hazırlanmasında ve donanım ihtiyaçlarımızın karşılanmasında bize destek verdiler. Sektörün ihtiyaçlarını en iyi bilenler onlar. Biz de akademik kısmı ele alırken sahadan gelen geri bildirimleri dikkate alıyoruz. Hedefimiz, siber güvenlik uzmanları yetiştirirken, öğrencilerimizi sektöre hazır hale getirmek. Bu yüzden sektörle iş birliği içinde çalışmak bizim için büyük önem taşıyor.”

PAYDAŞLARA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Etkinlikte selamlama konuşması gerçekleştiren Temel Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğul Esen, öğrencilerin etkinliğe ilgisinden ve Turkcell’in katkılarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Etkinliğin verimli bir şekilde gerçekleşmesini dileyerek katkıda bulunanlara teşekkür etti.

Eğitimin ilk oturumunda Turkcell Akademi’den uzmanlar tarafından Siber Güvenlik 101 başlığı altında temel güvenlik kavramları anlatılırken, sonraki oturumlarda uygulama güvenliği üzerine detaylı bilgiler ve pratikler sunuldu. Katılımcılar, siber güvenlik açıklarını nasıl keşfedeceklerini öğrendikleri bu tam günlük programda aynı zamanda test uygulamalarını deneyimleme fırsatı buldu.

ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Eğitim sonunda düzenlenen ödüllü yarışma, öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı. Kazananlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Ayrıca tüm katılımcılara Turkcell Akademi tarafından sertifikalar verildi.

Etkinliğe katılan öğrenciler, siber güvenlik alanında kazandıkları bilgilerden ve bu alanda kariyer yapma fırsatlarından memnuniyetlerini dile getirdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri