GTÜ’de ‘MobileTech v3.0’ etkinliği

Bilişim ve teknoloji dünyasına ışık tutmak amacı ile IEEE GTÜ Öğrenci Topluluğu tarafından  MobileTech v3.0 etkinliği gerçekleştirildi. Alanında...

Bilişim ve teknoloji dünyasına ışık tutmak amacı ile IEEE GTÜ Öğrenci Topluluğu tarafından  MobileTech v3.0 etkinliği gerçekleştirildi. Alanında uzmanların katılımı ile 2 gün boyunca devam eden etkinlik GTÜ öğrencilerinin ve meraklıların yoğun ilgisi ile yapıldı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Elektronik Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen MobileTech v3.0 GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün’ ün açılış konuşması ile başladı. Görgün, öğrencilerinin sorumluluk bilinci ile  yaptığı her çalışmadan gurur duyduğunu belirterek,  bu tür etkinliklerle kendilerine ve üniversiteye kattıkları değerden memnun olduğunu dile getirdi. İlk gün etkinliği, Rektör  Prof. Dr. Haluk Görgün’ ün açılış konuşmasının ardından  Seda Altıokoğlu’ nun sunumuyla devam etti. Sunumunda Test&Otomasyon konularına değinen Altıokoğlu; özellikle Black Box Testing olarak tabir edilen, kodları incelemeden web sitesinin düzgün bir şekilde çalışıp çalışmadığını gösteren test yöntemimden bahsetti. Akabinde yüksek lisansını GTÜ’de yapan Mehmet Kurnaz Uboot&Rootfs hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Sunumunda genellikle ARM işlemciler üzerinde durdu. Mehmet Kurnaz’dan sonra sunum yapan Buğra Çakır’dı. Big Data üzerine sunum yapan Çakır sunumu genelinde Big Data’nın öneminden ve gelişiminden bahsetti. Buğra Çakır’dan sonra kürsüye günün son konuğu Coşkun Taşdemı̇r çıktı. Gömülü sistemlerden bahseden Taşdemir ülkemiz tarafından yapılan ve kendisinin de dahil olduğu ilk İnsansız Hava Aracı projesi BAYRAKTAR’ın yapım aşamalarına değindi.

HER MÜHENDİSİN BİR İNTERNET SİTESİ OLMALI

Etkinliğin ikinci günü Rahman Usta’nın Java EE ile ilgili workshop eğitimiyle başladı. Verdiği eğitimde her mühendisin kendisine ait bir internet sitesinin olması gerektiğinden bahseden Rahman Usta bir internet sitesi oluşturulurken yapılması gereken temel uygulamaları gösterdi. Etkinlikte ülkemizde bulunan birçok kurumda milli işletim sistemimiz olan PARDUS ile ilgili eğitimler veren Şenol Aldıbaş öğrencilerle bir araya geldi. Sunumunda PARDUS işletim sisteminin özelliklerinden ve açık kaynaklı işletim sistemlerinin faydalarından bahsetti. Ardından M. Atıf Ceylan SaaS sistemler ve açık kaynaklı işletim sistemleri üzerine sunum yaptı. SaaS platformların öneminden ve kullanışlı olmasından bahseden Ceylan ayrıca açık kaynaklı işletim sistemlerinin maliyetlerinin düşük olmasına ve birçok büyük şirketin Microsoft işletim sistemi yerine Linux kullandıklarına değindi. Atıf Ceylan’dan sonra etkinliğin son konuğu olarak Çağla Çığ Karaman sunumunu yaptı. Sunumunda Machine Learning sistemini anlatan Kahraman, bu konunun gelecekteki yerinden ve öneminden bahsetti. Sunumu sonrasında kendisinin ve tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak için IEEE Öğrenci Kolları Computer Society Komite Başkanı Muhammed Kandur Kahraman'a  çiçek taktim etti. Sunumların ardından  etkinliğe katılanlar  arasında yapılan  çekilişle üç öğrenciye SEM Eğitimi, bir öğrenciye aksiyon kamerası ve bir öğrenciye de Samsung Galaxy Tab A6 hediye edildi.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri