GTÜ Akademik Yılı Açılış Yapıldı

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni, GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde coşkulu bir katılımla gerçekleştirildi.

GTÜ yeni akademik yılı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın verdiği ilk ders ile başladı. Törene; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Deniz Eğitim ve Öğretim Garnizon Komutanı Tümamiral Hüseyin Tığlı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Berna Abiş , GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Nuh Zafer Cantürk, Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Çayırova Kaymakamı Ahmet Önal, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, GTÜ yönetimi ve akademisyenleri, protokol üyeleri, sanayi, kamu kurum ve kuruş temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

TÜRKİYE’NİN AR-GE EKOSİSTEMİNDEKİ BÜYÜK DÖNÜŞÜM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, GTÜ Akademik Yılı Açılış Töreni'nde Türkiye'nin son 22 yılda adeta sıfırdan dev bir araştırma geliştirme ekosistemi inşa ettiğini, AR-GE çalışanlarının sayısının 300 bine yaklaştığını belirterek, “Türkiye'nin yüksek teknoloji ihracatı 9 milyar doları aştı. 22 yılda 9 mislisine yaklaşan bir yüksek teknoloji ihracatından söz ediyoruz. 200'den fazla üniversitemizde Türkiye'nin dört bir yanında eş zamanlı olarak teknoloji girişimlerine hizmet sunan kuluçka merkezleri ve hızlandırma programlarıyla bugün büyük bir teknoloji ve AR-GE ve inovasyon altyapısına ve ekosistemine sahibiz.” dedi.

GTÜ’NÜN TEKNOLOJİ LİDERLİĞİ VE AR-GE BAŞARILARI

GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, törendeki konuşmasında GTÜ’nün yüksek teknoloji alanında AR-GE çalışmaları yapmak, bu çalışmaları sanayiye aktarmak ve Türkiye’de lider bir teknoloji üniversitesi olmak amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, üniversitenin akademik başarıları, Türkiye'deki sıralamalardaki yeri ve AR-GE faaliyetlerindeki başarısını vurguladı. Rektör şunları ifade etti: “Dijital teknolojilerin hızla gelişmesiyle birlikte AR-GE ve eğitim alanlarında önemli değişiklikler yaşanıyor. Tek disiplinle yürütülen AR-GE çalışmalarının yerini, artık çok disiplinli ve iş birliğine dayanan araştırmalar aldı. Biz de bu değişimlere ayak uydurmak için AR-GE iş birliklerini artırıyor ve uluslararası projelerde daha fazla yer alıyoruz. Son bir yılda uluslararası proje ofisimizi kurduk ve proje başvurularımızı beş kat artırdık. Bu doğrultuda, proje bütçemiz de yüzde 900 oranında büyüdü.”

ÖDÜLLER TAKDİM EDİLDİ

Tören, Rektör Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’ın açılış konuşması ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın akademik yılın ilk dersini vermesinin ardından, çeşitli kategorilerde ödüllerin sahiplerini bulmasıyla devam etti. Araştırma Teşvik Ödülü, Hizmet Ödülü, Vefa Ödülü, Yüksek Lisans ve Doktora Tezi Ödülleri başta olmak üzere, başarılı akademisyenlere ve öğrencilere ödüller takdim edildi. Ayrıca, destek veren kurum ve kuruluşlara plaket takdimi yapıldı. Öğrencilere başarı ödüllerinin verilmesi ile kapanış gerçekleştirildi. GTÜ ailesi, yeni akademik yıla bu anlamlı tören ile adım atmış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri