GTO’nun hizmet binası içerisinde geleceğe yönelik dev bir adım atıldı. Gençlerin ve çocukların üretken ve inovatif düşünceye sahip olmalarını sağlayacak, aynı zamanda sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununa çözüm olacak ve önemli çalışmalara imza atacakları İnovasyon Akademi’nin açılışı yapıldı.
KATILANLAR
Gebzeli gençlerin birçok önemli işe imza atacağı İnovasyon Akademisi’nin açılış törenine ev sahibi Gebe Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler’in yanı sıra Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Çayırova Kaymakamı Hasan Gözen, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Hasan Aslan, Er Metal Teknolojik İnovasyon Vakfı Fahrettin Gürener, Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, kent protokolü, iş dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.
KAYMAKAM GÜLER, “BİLİM YUVASI OLACAK”
Kurdele kesim töreninde açıklamalarda bulunan Gebze Kaymakamı Güler, “Bölge için çok önemli bir sorunu tespit edip, bir atölye burada inşa edenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Başkanımızı tebrik ediyorum. Gebze hem sanayinin hem de bilişimin başkenti. Burası sanayiciye ve bilişimciye insan yetiştirecek bir bilim yuvası olacak, hayırlı olsun” dedi. Kurdele kesiminin ardından İnovasyon Atölyesi’nde sınıfları gezen protokol üyeleri daha sonra projenin tanıtımı için GTO Meclis Salonu’nda bir araya geldi.
DEPREM ACISINI İYİ BİLİYORUZ
Burada gündem ve proje üzerine açıklamalarda bulunan Çiler, “24 Ocak 2020 günü Malatya ve Elazığ’da 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Biz 99’da bunu yaşadık. Bu acıyı çok iyi biliriz. Hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum. 10 kişilik bir ekiple yola çıkarak sizler adına başsağlığı dileklerinde bulunduk. Allah Türk insanlarından razı olsun. 4 yıl boyunca oraya yetecek kadar yardım yapılmış. Mobil yemek aracı yapacağız ve bundan sonra Türkiye’de ne olursa hemen intikal edeceğiz. Allah bu acının tekrarını yaşatmasın.
“NİTELİKLİ ELEMAN ÜRETECEĞİZ”
Söz konusu projedeki amacımız, çağımızın en önemli problemleri arasında yer alan nitelikli eleman konusuna çare üretmek gayretindeyiz. Gençler babalarının işlerini yapmak istemiyor. Son yıllarda karşımıza çıkan gelişmelerle yeni nesil meslekler ortaya çıkıyor. Değişime ayak uydurmamız gerek. Yeni üretim süreçleri yaşamımızın değişmez parçası. Başarılı üretim modelinin sürdürülebilir olması için ezbere dayalı eğitimi bir kenara bırakmamız şart.
“DÜNYA FARKLI BİR YERDE OLACAK”
Bilgi inşa eden yeni eğitim modelleriyle karşı karşıyayız. Bilişim çağına uyum sağlamak için yeni eğitim modeline uyum sağlamamız gerek. Fiziksel güçten çok aklın hakim olduğu çalışma modelleri ortaya çıkıyor. 20 yıl öncesine baktığımızda dünya çok farklı bir yerdeydi. Bundan 20 yıl sonra da çok başka bir yerde olacak. İnsan kaynağını ve kalifiye eleman yeteneğini ne kadar kullanırsak gelecekte o kadar başarı sağlarız.
“GEBZE HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”
Biz bu akademide gençleri üretime teşvik edeceğiz, yeteneklerini kullanabilmelerini sağlayacağız. Biz akıllı oda sistemine geçtik. Türkiye üretime geçiyor. Çocuklarımız bu atölyede basit bir karton kutusundan istediği şeyi yapabilecek. Eğer dünyanın ilk 10 ekonomisine girmek istiyorsak eğitimin her kademesinde atılım yapmalıyız. Değişim bir tehdit değil, bir fırsattır. Amacımız bu bölgenin gelişimine katkı sağlamaksa hep birlikte taşın altına elimizi koymalıyız. Çocuklarımız algoritmayı ve kodlamayı öğrenecek. Çocukların hayal gücünü, teknolojiyle birleştireceğiz. Bu bölge her şeyin fazlasını hak ediyor” şeklinde konuştu. Program daha sonra proje hakkında teknik sunumla sona erdi.