Gebze Kurban Bayramı’na Hazır

Kurban Bayramı nedeniyle Gebze Kaymakamlığı vatandaşların bayramı huzur ve güven içinde geçirmeleri için bir dizi önlem aldı. Buna göre 9 günlük bayram tatilinde kamu hizmetleri aksatılmadan yürütülecek ve vatandaşların istek ve şikayetleri zamanında değerlendirilecek.

Kurban Bayramı nedeniyle Gebze’de Kaymakamlık tarafından bir dizi önlemler alındı. Gebze’de kent bayramlaşması 16 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

Gebze Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ‘’Kurban Bayramı programının 14 Haziran 2024 Cuma günü Saat 11.00’da Şehitliklerin Ziyareti ile başlayacak olup, 16 Haziran 2024 Pazar günü (Bayramın 1. Günü) Saat 06.30’da 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında Bayramlaşma yapılacaktır. Bayramlaşmaya kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız davetlidir.’’denildi.

KOCAELİ VALİLİĞİNDEN ÖNLEMLER

Öte yandan Kocaeli Valiliği Cuma gününden itibaren 9 günlük bayram tatili başlarken, vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmeleri için bir dizi tedbirler aldı. Kocaeli Valiliği, almış oldukları bayram tedbirlerini duyuruldu.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından sorumluluk bölgelerinde güvenlik önlemleri artırılacak. Umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde denetimler sıklaştırılacak, devriye hizmetleri ve trafik kontrolleri hassasiyetle sürdürülecek. Bayram öncesi ve dönüş sırasında otoyollarda ek ekipler görevlendirilecek. Ateşli silahlarla atış yapılmasına müsaade edilmeyecek ve kanuna aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem yapılacak.

SAĞLIK ÖNLEMLERİ
İl Sağlık Müdürlüğü, acil servis hizmetlerine öncelik vererek nöbet hizmetlerinin aksamamasını sağlayacak. 112 Acil Servis hizmetleri kesintisiz sürdürülecek ve nöbetçi eczaneler belirlenerek ilan edilecek.

KURBAN KESİM ALANLARI
Belediyeler tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, yol kenarları, parklar ve dere yatakları gibi yerlerde kurban kesimi yapılmasının önlenmesi amacıyla ilgili birimlerle koordinasyon sağlanacak. Kurban kesim alanlarında uygunsuz bekleme ve araç park edilmesine izin verilmeyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri