Gebze Belediye Meclisi, AKP’li Meclis Üyesi Mahmut Yandık’ın geçen ayki mecliste söylediği şekilde kerhen (gönülsüz) de olsa, üstelik Zafer İlkokulu’na dair beş katlı imar planının Büyükşehir’den dört kat olarak dönmesine rağmen, beş katlı okul ısrarını sürdürüyor. Beş katlı okullardan birine dair alınan kararlardan birinin Büyükşehir Meclisi’nde dalgınlıkla onayına da ihtimal veriliyor.
MECLİSTE DE İDDİA ETMİŞTİ
Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi, eylül ayı meclis toplantısında da benzer kararın CHP’nin ret oyuna karşın alındığını belirtirken ağustos ayında beş kat için karar alınan Osmangazi Ortaokulu’na dair imar plan tadilatının bu ayki KBB Meclisi’nde dönmesinin kesin olduğunu tekrarladı. Başçiftçi benzer iddiayı ağustos ayındaki meclis toplantısında da söylemişti.
GEBZE’DEN İZMİT’E GİDECEK GELECEK!
Bu ayki meclis toplantısında da Osman Yılmaz Mahallesi’nde inşa edilecek yeni bir okul için beş kat kararının alındığına dikkat çeken Başçiftçi, bu kararın da KBB’nin ekim meclisinde geri döneceğini öne sürdü. Bu şekilde alınan kararlar, Gebze ile ilimiz merkez ilçesi arasında gidip gelmeyi sürdürecek gibi.
OKUL YERİ DEĞİŞİMİ
Yine bu ayki meclis toplantısında İstasyon Mahallesi, 946 ve 947 adalardaki uygulama imar planı değişikliğine itiraz ettiklerini kaydeden Başçiftçi, “Ada olarak bulunan okul alanının yukarıya kaydırılıp, bir tarafına konut bir tarafına yeşil alan konarak ada bazından çıkartılmak istendiği bir gündem maddesi oldu.
YERİNDE KALMALI
Bir de yukarıda parsellerin kottan faydalanması istenirken, yine yukarıda bir kısım konut parselinin okula bitişik olarak bırakıldığı yanlış bir uygulama oldu. Buradaki yapılaşma eğer kottan dolayı kaynaklanıyorsa, yukarıdaki kalan parsellerin de aşağıdan verilmesi gerekirdi ama öyle bir konu yok, kottan dolayı yok” dedi. Başçifti, “Sizce doğrusu ne?” sorusunu ise, “Okul eski yerinde, ada bazında kalmalı” diye yanıtladı.
KAMUNUN GELİR KAYBI
Başçiftçi sorumuz üzerine Büyükşehir Meclisi’nde geri dönen beş katlı okul planı tadilatlarında kamunun önemli gider kaybı olduğunu belirtip şunları söyledi: “Şayet plan tadilatı, bina yapımına başlanmadan önce geri dönerse gider ya da kamu zararı, plan tadilat gideri ile sınırlı. Ama daha da vahimi. Büyükşehir Meclisi onaylamadan beş katlı olacakmış gibi inşaata başlanırsa, temeli beş katlı okula göre atılacak ama daha sonra inşaat dört katlı inşa edilecek. Bu ısrardan ötürü ciddi bir kamu zararı da söz konusu. (Haber Merkezi)