Gebze Belediyesi'ne Mektup!

Güven Çağlayan

Kocaelispor 100 milyon(triyon) borçla yaşam mücadelesi veriyor. Direnmeye devam ediyor. Resmi olarak 10 milyon olan ancak pazarlıklarla 2-3 milyona kapatılacak bir borcun içinde olan Gebzespor’dan herkes umudunu kesmiş durumda. Gebzespor düştüğü yerden kalkamayacak, kapanacak derecede maddi darboğazın içinde asla değil.  Korkutan buda değil aslında… Gebzespor camiasındaki umutsuzluğun eseri, sahipsizlik, sessizlik ve tepkisizliktir. Bu işe önderlik yapacak, çevresiyle barışık,  güvenilen, saygı duyulan arkasından inanarak gideceğimiz bir oluşum sağlanırsa 2-3 milyon Gebze için inanın ‘çekirdek’ parasıdır.

 

GEBZE’NİN PARALARI NERELERE GİDİYOR?

 

Gebze Belediyesi’nin sadece, parklara, lalelere, kültür sanat organizasyonlarına yılda harcadığı para 4-5 milyon(trilyon)…Yakın zamanda yapılacak ‘Hünkara Vefa’ adlı programın bedeli Gebze Belediyesi’ne 400 milyar olduğu söyleniyor. Bu projelerin hiçbiri inanın Gebze halkına kalıcı mutluluk vermiyor.  Hizmete bakın be insaf! Lale dikmek hizmetse Gebzespor’u kapatma noktasına getirmek rezilliktir. Gebze’nin gerçek değerine sahip çıkmayan bu kenti parklarla donatsa kaç yazar? Bu paralar bizlerin paraları. 57 yıllık değerimiz, temsil organımızın yok oluşuna nasıl keyfe keder seyirci kalınıyor?  Gebze Belediyesi’nin yıllık bütçesi 150 milyon(trilyon) Yukarda saydığımız basit ve gereksiz harcamaların yarısı Gebze’ye mal olmuş Gebzespor için yapılsa bu kulüp en kötü 1.ligde oynar. Esnaf, kazanır, oteller kazanır, köfteci kazanır. Daha doğrusu tüm Gebze kazanır. Bunlar neden yapılmıyor? Gebze Belediyesi kimin parasını kime vermiyor? Belediye’nin yıllık bütçesinin dağılımı kendi teşkilatlarınca paylaşılıyor. Altına da hizmet yazılıp, halka hizmet diye yutturuluyor. Uyanın! Gebzespor gibi büyük futbol camiasının yakınından dahi geçmeyi lüzum görmeyen, 4 yıllık görev süresi içinde bir tane projeyi icraata dökmeyen Adnan Köşker’in Gebzespor’a karşı olan bu nefreti neden? Bu isimlerin önderlik etmediği Gebzespor’un bu noktalara gelmesi kaçınılmazdı. Öylede oldu.

 

GEBZESPOR’UN KURTULUŞ YOLU

Parkomatların  asıl kuruluş amacı  Gebzespor’a kalıcı gelir sağlamak değil miydi? Türkiye’nin bir çok ilinde parkomat paraları o şehrin kulübüne veriliyor.  Parkomatlar neden Gebzespor’un elinden alındı. Gebze’nin esnafından, işçisinden toplanan park paraları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. O Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Türkiye’nin en borçlu illerinin başında geliyor. Bu durum kimseyi rahatsız etmiyor mu? Bu paralar nerelere gidiyor. Teşkilat ve sistem belli. Pasta kardeş payı yapılıyor. Biz yine sesimizi çıkarmıyoruz. Gebzespor’a destek verilmediği gibi gelirleri de elinden alındı. Bu kulüp kişisel çabalarla ancak bu kadar direnebildi. Kimse neler oluyor demedi? Sorgulamadı. Birilerine zamanında sus payı verildi. Gebzespor’un elinden alınan bu ve benzeri şeylerin yeniden geri kazandırılması kulübün yaşaması eski günlerine yeniden dönmesi için tek koşuldur.

1955 yılında kurulan binlerci insanın mutluluk kaynağı, tutkusu olan Gebzespor bu sahipsizliği hak etmedi. Uykudan uyanma vakti geldi. Geçti bile…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.