ESKİ UZMAN ÇAVUŞLAR ADİL ATAMA BEKLERKEN Gebzeli kahraman şimdi inşaat işçisi

TSK’de uzman çavuşluk yapıp çeşitli gerekçelerle ayrılan eski uzman çavuşlar devlet memurluğuna atamada adalet için ATAUZDER çatısında mücadele ededursun… Suriye ve Katar’da da görev yapan Gebzeli kahraman memleketi Bafra’ya döndü, o şimdi inşaat işçisi

Haber Analiz

<Ülkemizde 2002 sonrası yerleşen; 12 Eylül 2010 tarihli referandum sonrası ivme kazanan; liyakat ve ehliyet esaslı değil referansa, ahbap çavuşluğa dayalı atama sistemi toplumun her kesimini;

Üstelik eğitimdeki onca açığa rağmen atanamayan öğretmenleri…

Popülist olmadığını iddia eden yönetenlerinHer ile bir üniversite” tipi temelsiz ve popülist eğitim politikasının sonucu işsizlikten zincir marketlerde asgari ücretle kasiyerlik yapan mühendisleri…

Fakirlik sınırında maaşla çalıştırılan; tıp her gün kendini yenilerken o yeniliği yakalamak için kendilerini geliştirecek ekonomik kaynaktan yoksun kalınca yurt dışına beyin göçü yapan, üstelik kadro yetersizliğinden ötürü sağlık hizmeti alan halkın yaşadığı randevu eziyetine rağmen “Giderlerse gitsinler” denilen doktorları…

derken… ülkenin görünmeyen kahramanlarını da mağdur ediyor.

ÜSTELİK PEYGAMBER OCAĞI’NDA…

Halkın nezdinde Peygamber Ocağı; Türk Silahlı Kuvvetleri - TSK’de uzman çavuşluk yapıp çeşitli gerekçelerle ayrılan eski uzman çavuşlar devlet memurluğuna atamada adalet için ATAUZDER çatısında mücadele ededursun…

ADALETSİZLİĞİN GEBZELİ MAĞDURU

Suriye ve Katar’da da görev yapan aslen Samsun’un Bafra İlçesi eşrafından Gebzeli kahraman Ömer Çil ile aslen Giresun’un Bulancak ilçesi eşrafından Gebze doğumlu eşi, ATAUZDER Kadın Kolları Başkanı Yonca Çil, geçim sıkıntısından ötürü Bafra’ya tersine ama mecburi göç etti. İki çocuklu aile geçimini Ömer Çil’in yevmiyeli inşaat işçiliği, eşinin bazen evlerdeki temizlik işçiliğinden sağlamaya çalışıyor.

ATAUZDER’DEN YOĞUN PROPAGANDA

Atamayan Uzmanlar Derneği – ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli geçtiğimiz aylarda kurulan dernekle Ankara’da, Ulus Meydanı’nda ülke genelinden katılımla basın açıklaması düzenledi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu dahil olmak üzere siyasilerle görüşüp sorunlarını aktardı.

BAŞKAN ÇİL’E GEBZE BASINI’NDA

GAZETEMİZ REFERANS GÖSTERİLDİ

Dernek propagandasını Türkiye’nin çeşitli il, ilçelerinde yerel basınla temas kurarak da sürdürürken derneğin Kadın Kolları Başkanı Yonca Çil, Gebze için referans gazete ararken bir tanıdığının önerisiyle gazetemize ulaştı. Çil, ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli’nin konuya dair son basın açıklamasını da gazetemize iletti. O açıklama şöyle:

İLGİLİ KANUN MADDELERİ

GEREĞİ ATAMA BEKLİYORUZ

“Bizler, 3269 Sayılı Kanun ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nde uzman çavuş olarak görev yapmış; ailevi, sağlık ve mesleki nedenler sonucunda kendi isteğiyle sözleşme feshi yaparak mesleğinden ayrılan, 657 Sayılı Kanun’un ve 3269 Sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği atanmak isteyen kahraman eski uzman çavuşlarız.

KANUN’DAN ÜSTÜN TUTULAN

REFERANS HAK KAYBI SEBEBİ

Kanunumuz var, fakat kanundaki bazı hükümler nedeniyle atamalar referans ve inisiyatif ile yapılmaktadır. Bu uygulamada ise; referansı olmayan binlerce eski uzman çavuş kamu kurumlarına atanamıyor, hak kaybına uğruyor.

İLK DEĞİLİZ, SON OLMAYACAĞIZ

Ayrıca bu kanun nedeniyle yaşanan mağduriyet yıllardır sürmektedir, biz ilk değiliz, son da olmayacağız. Çünkü her yıl binlerce uzman çavuş çeşitli nedenlerle mesleğinden ayrılmaktadır.

DEVLET ARACILIĞIYLA

ATAMA İSTİYORUZ

Tüm sorunların çözümü için, kamuya referans veya inisiyatif olmadan, devlet aracılığıyla atama istiyoruz.

BİNLERCE AİLENİN YUVASI DAĞILDI

Bizi görmezden gelmeyin lütfen! Binlerce ailenin bu nedenle yuvası dağıldı, daha fazla yuvalar dağılmasın ve çocukların geleceği kararmasın!

İvedi olarak oluşan mağduriyetin giderilmesi ve adaletli atama yapılması önem arz etmektedir.”

KOCAELİ’DE EN AZ 400 MAĞDUR: ATAUZDER Genel Başkanı Mustafa Gündeşli’ye yoğun temposu esnasında, telefonla ulaştık. Başkan Gündeşli yeni kurulan derneklerinin gerek ülke geneli gerek ilimiz genelinde benzer konumda olan mağdurlara ulaşma çabalarını sürdürdüğünü; ulaşabildikleri ve ulaşamadıkları ile birlikte Kocaeli’de de en az 400 mağdur olduğunu öngördüklerini söyledi.

GAZİLİK UNVANI DA İSTİYORLAR: ATAUZDER Başkanı Mustafa Gündeşli bu yıl nisan ayında Ankara’da yaptıkları basın açıklamasında, “Derneğimizin kuruluş amacı sağlık niteliğini kaybetmiş veya kendi isteğiyle uzman çavuşluk mesleğinden ayrılmış uzman çavuşların kanunen kazanılmış haklarının yasal olarak takibini yapmak, terörle mücadelede görev yapan ve bu kutsal görevleri esnasında yaralanma veya uzvunu kaybetme sonucunda, yasayla kendilerine gazilik unvanı verilmeyen kahramanlarımız ile vazife malullerinin yasal haklarını takip etmek ve destek vermek olacaktır” dedi.

SİYASET KURUMUNUN GÖREVİ: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atanamayan Uzman Çavuşlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli ve beraberindeki heyet ile CHP Genel Merkezi’ndeki makamında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Uzman erbaşlar; yurt içinde, Irak’ta, Suriye’de, Libya’da subay, astsubay ve askerlerle birlikte ön saflarda mücadele ediyorlar. Bir dönem görev yapıp bugün işsiz Uzman Erbaş sayısı 67 bin 462 kişi. Vatanı ve bayrağı için çalışıp bugün işsiz olanlara sahip çıkmak ve sorunlarını çözmek siyaset kurumunun görevidir. Biz hazırız. Kamuoyu önünde soruyoruz. Ak Parti hazır mı? MHP hazır mı?” (25 Ağustos 2023)



GEBZELİ/BULANCAKLI KADIN KOLLARI BAŞKANI ÇİL:

Eşim inşaat işçisi. Ben

temizliğe gidiyorum

ATAUZDER’in Kadın Kolları Başkanı Yonca Çil;

Giresun’un Bulancak İlçesi eşrafından dört çocuklu Remziye – merhum Habip Türkmen çiftinin kızı. Bir abisini trafik kazasında kaybetmiş. Diğer iki kız kardeşi de çeşitli gerekçelerle Gebze’den göç etmiş ancak yaşadıkları Arapçeşme Mahallesi’nde akrabaları var.

Eşi Ömer Çil uzman çavuşluktan, tayin gerekçesiyle istifa etmiş: “Eşim Ömer Çil; Suriye, Kuzey Irak ve Katar gibi birçok dış görevde de yer aldı. Tayin gerekçesiyle bıraktı. Gebze’de geçinemeyeceğimizi anlayınca eşimin memleketine döndük. 10 yaşındaki Resul Yiğit ile 7 yaşındaki İrem’in anne babasıyız.

Eşim inşaatlarda yevmiye usulü çalışıyor. Ben de ev ekonomisine katkı olsun diye bazen ev temizliğine gidiyorum. Eşim, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 9 yıl boyunca görev yaptı. Devlet memurluğunda kadro hakkımız ama o kadro hakkı kurum idarecilerinin inisiyatifine kaldığı için maalesef, mağduruz. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. İnandık, başaracağız.”



Oğlum Kırşehir’de

şimdi seyyar satıcı

Eski bir uzman çavuş babası “Benim çocuğum 7,5 yıl görev yaptı. Suriye’nin de içi dahil olmak üzere birçok yerde görev yaptı. Psikolojisini bozdu. Evine gelemedi yuvası bozulacaktı en sonunda işini bırakmak zorunda kaldı. Şu anda Kırşehir’in içinde seyyar satıcılık yapıyor. Biz bunlara üzülüyoruz, bu arkadaşların hepsi aynı işsiz güçsüz, perişan. Kimin kapısına gidersek gidelim diyorlar ki sizin hakkınız yok 10 yılı dolduracaksın, 20 yılı dolduracaksın eğer torpilin varsa baş köşedesin gel yarın sabah başla diyorlar ama garibanın çocuğu orada ezilmiş, yıpranmış kafayı bozmuş kendini kaybetmiş. Hiç sahip çıkan yok. Bizim evlatlarımız gözünü karartıp her çatışmanın içerisine giriyor da kimse neden bu insanlara sahip çıkmıyor. Bu böyle olmaz bize destek olmaları lazım. Bu insanlara iş verilmesi lazım. Hakkımızı alacağız gerekiyorsa Ankara’ya meclise 100 kere geleceğim versinler bizim hakkımızı” dedi. (Derneğin Ankara’daki basın açıklamasından)

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNCEL Haberleri