Emniyet Uyarıyor: "Çift Ödeme İadesi" Dolandırıcılığına Karşı Uyanık Olun!

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, son dönemde artan "çift ödeme iadesi" dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyardı. Dolandırıcıların, resmi kurumların adını ve logolarını taklit ederek sahte e-posta ve SMS’ler gönderdiğine dikkat çeken yetkililer, bu tür mesajların içerdiği bağlantılara tıklanmaması gerektiğini vurguladı.

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından sosyal medya hesabı SİBERAY üzerinden yapılan paylaşımda, dolandırıcıların vatandaşlara "çift ödeme iadesi" başlıklı mesajlar gönderdiği belirtildi. Bu mesajlarda yer alan sahte bağlantılara tıklayan kişilerden kredi kartı bilgileri ve parolaları istenerek kimlik avı saldırıları düzenleniyor. Açıklamada, herhangi bir resmi işlemle ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların yalnızca ilgili kamu kurumlarının resmi web siteleri veya mobil uygulamaları üzerinden işlem yapmaları gerektiği hatırlatıldı. Sahte mesajlarda kullanılan bağlantıların güvenli olmadığının altı çizilerek, vatandaşların kişisel ve finansal bilgilerini bu tür sitelerle paylaşmamaları gerektiği uyarısı yapıldı.

MAĞDUR OLMAYIN!

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, şüpheli bir mesaj alındığında veya dolandırıcılık girişimiyle karşılaşıldığında vatandaşların en kısa sürede emniyet birimlerine veya ilgili resmi kurumlara başvurmalarını tavsiye etti. SİBERAY'ın paylaşımında şu ifadeler kullanıldı. "Resmî kuruluş isimleri ve logoları taklit edilerek gönderilen e-posta veya SMS'lerde yer alan “çift ödeme iadesi” başlıklı dolandırıcılık amaçlı asılsız mesajlara DİKKAT!Bu tür mesajlarda iletilen sahte bağlantılara tıklamayın. Yönlendirilen sahte siteler üzerinden kredi kartı veya parola bilgilerinizi paylaşmayın.Resmî işlemlere ilişkin bilgileri ilgili kuruşa ait internet sitesi ve uygulamalar aracılığıyla teyit edin"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri