Emekliler: Gerçek enflasyon açıklasın

Birleşik Emekliler Sendikası Gebze Şubesi, TÜİK tarafından bildirilen enflasyon rakamlarını eleştirerek, gerçek enflasyonun açıklanmasını talep etti

Birleşik Emekliler Sendikası Gebze Şubesi Gebze Kent Meydanı’nda açıklama yaptı. Sendika, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon rakamlarını eleştirerek, gerçek enflasyonun açıklanmasını talep etti.

Açıklama şöyle:

‘’03.07.2024 günü TÜİK tarafından ilk 6 aylık enflasyonun %24.73 olarak açıklandı. Bu rakamı açıklayanlar neye göre açıkladılar? Artık bastırılmış, sindirilmiş ve dayatmacı TÜİK rakamlarını değil, gerçek enflasyon rakamlarını açıklayın. Biz işçiler, emekçiler, asgari ücretliler, çiftçiler, tarım üreticileri, küçük esnaflar ve biz emeklilerin adeta aklıyla dalga geçip alay konusu yaptınız. Elbette günü geldiğinde bizlerin aklıyla nasıl alay edip dalga geçtiğinizi sizler de çok iyi göreceksiniz.

Ekonomi tavan yapmış, pahalılık almış başını gitmiş. Çarşıya, pazara, markete, manava, kasaba uğrayamaz hale geldik. Bu ekonomik krizi bize yaşatanlar değil de biz işçi, emekçi ve emekliler yapmış gibi hala bizlere 'kemer sıkın' diyenler, krizin faturasını bizlere kesmeye çalışanlar maalesef kendileri şatafat içinde, lüks saraylarda, son model araçlarda, lüks lokantalarda yiyip içiyorlar, saltanatlarını sürdürüyorlar. Ama ne hikmetse faturasını biz geçinemeyenler ödüyoruz.

SEFALET ÜCRETLERİYLE BİR AY SİZLER GEÇİNİN

Sayın Mehmet Şimşek, bizlere layık gördüğünüz bu sefalet ücretleriyle gelin bir ay sizler geçinin. Bugün bu enflasyon karşısında bizlere 10 bin TL'yi reva görenler, ama kendi maaşlarından asla taviz vermiyorlar. Bugün bize 'kemer sıkın' diyen Maliye ve Ekonomi Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in maaşı 210 bin TL'den 300 bin TL'ye çıktı. Milletvekili ve bakanların maaşlarına uçuk rakamlarda zam yapılırken, huzur hakkı diye 3-5 yerden maaş alanlar bu ülkenin ekonomisini çökertenlerdir.

Sayın Şimşek, Sayın Cumhurbaşkanı, ilk önce saraydan tasarruf edilmeli, bin araçlık konvoylardan tasarruf edilmeli, saray harcamalarından tasarruf edilmeli, 3-5 yerden huzur hakkı adı altında maaş alanlardan tasarruf edilmeli. Milyon dolarlık araçlardan ve onların yakıtlarından tasarruf edilmeli, diyanet işleri başkanının günlük 40 bin TL'ye kiraladığı araçtan tasarruf edilmeli. Milyarlarca lira yandaşların vergi borçlarını silerek değil, tahsil ederek ekonomiye katkı sağlayın.

ZAMLAR BİR AN ÖNCE GERİ ÇEKİLMELİ

Elektriğe, ulaşıma, akaryakıta yapılan zamlar bir an önce geri çekilmelidir. 22 yıllık AK Parti döneminde bu ülke bu kadar ekonomi zulmü görmedi. 2018’de Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimiz günden bugüne Türkiye bu kadar liyakatsiz, tamamen bir beceriksizlikle yönetilmeye başladı. Sahte TÜİK rakamlarıyla adeta yaşam haklarımızı elimizden aldılar."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri