‘Eğitimin üzerine beton döküyorlar’

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın yaptığı basın açıklamasında, “Kamusal ve parasız eğitim hakkının üzerine ticarileştirme, dinselleştirme politikalarıyla beton dökmek istiyorlar.” dedi. 

 

EĞİTİM SEN KİTLESEL BASIN AÇIKLAMASI YAPTI:

Eğitim-Sen Gebze Şubesi ve Veli-Der Kocaeli Şubesi dün bir basın açıklaması gerçekleştirdiler. Gebze Anadolu Lisesi önünde gerçekleşen basın açıklamasına CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz, Petrol-İş Gebze Şube Başkanı Süleyman Akyüz, CHP Kocaeli Milletvekili aday adayları Kemal Nişancı ve Beyhan Korkmaz, Veli-Der Kocaeli Şube Başkanı Göksel Yılmaz, Emek Partisi Gebze ilçe yöneticileri, ÖDP Gebze ilçe yöneticileri ile çok sayıda öğretmen ve veli katıldı. Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın yaptığı basın açıklamasında, “Bölgemizde yüzde 10'luk sınav dilimi ile öğrenci alacak okullara baktığımızda Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası ilçelerimizde üç tane Anadolu İmam Hatip Lisesi, yedi tane Meslek Lisesi, üç tane Fen Lisesi ve bir tane de Sosyal Bilimler Lisesi olduğunu görüyoruz.

ÇOCUĞUMUZUN GELECEĞİ KARARTILIYOR

Listede, akademik liseler dediğimiz bir tane Anadolu Lisesi yok. Bu bölgedeki akademik başarısı herkes tarafınca bilinen Gebze Anadolu Lisesi, Darıca Ülkün Yalçın Anadolu Lisesi, Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi, Gebze Anibal Anadolu Lisesi, Çayırova Ertuğrul Kurdoğlu Anadolu Lisesi gibi birçok Anadolu Lisesi artık sınavla öğrenci alamayacak. Peki, listede bulunan üç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve yedi Meslek Lisesi hangi kriterlere göre bu başarılı okulları geride bıraktı? Bu kararı verenler kimlerdir? Bununla ilgili bir komisyon oluşturuldu mu? Oluşturuldu ise kriterler neden kamuoyu ile paylaşılmadı? TEOG’un kaldırılarak yerine getirilen çember sistemiyle, sayıları bir milyonu aşan çocuğumuzun geleceği karartılmak isteniyor.

OKUL TÜRLERİNİ TERCİH ETMEYE ZORLANIYOR

Öğrencilerimize, çocuklarımıza 9 liseden 5’ini tercih etmek zorundasınız deniyor. 5 tercih dayatmasıyla öğrencilerimiz, gitmek istemese de farklı okul türlerini tercih etmeye zorlanıyor. Hükümet ve MEB, imam hatip liselerinden ve meslek liselerinden yetişmiş bir gençlik yaratmak istiyor. Çünkü istiyorlar ki, yoksulların çocuğu okumakla uğraşmasın, meslek edinsin, işçi olsun. Çünkü istiyorlar ki, her türlü sömürüye, tacize, tecavüze, zorbalığa, iş cinayetine ‘kader’ diyen nesiller yetişsin. Çocuğunu bu sistemden kurtarmak isteyenlere ise özel liseleri adres gösteriyorlar. Kamusal ve parasız eğitim hakkının üzerine ticarileştirme, dinselleştirme politikalarıyla beton dökmek istiyorlar.

İNANÇLA MÜCADELEMİZİ YÜRÜTÜYORUZ

Üstelik tüm bunları, çocuklarımızın ve öğrencilerimizin bir tercih şansına dahi sahip olmayacakları bir dönemde, daha 14 yaşında, yani 8. sınıfta geri dönülmesi mümkün olmayan bir yolda bu dayatmayı yapıyorlar. Ancak bizlerin haklılığı çocuklarımızın ve öğrencilerimizin maruz kaldığı bu politikaları engellemeye yetmiyor. Yasamanın, yargının, yürütmenin, sivil toplum örgütlerinin, medyanın sadece siyasi iktidarın makbul gördüğünü tekrarladığı, onayladığı bir dönemde, bizler de sabırla, inatla, inançla mücadelemizi yürütüyoruz. Hala bu ülkede hukuku gözeten yargıçların olduğuna, bir tek çocuğun hakkını dahi gözeteceklerine, bu uğurda hukuku savunacaklarına inanmak istiyoruz.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri