‘Eğitim ticarileştirilip ve dinselleştiriliyor’

  Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, eylül ayında yapılacak öğretmen atamalarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sendika başkanı...

 

 

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, eylül ayında yapılacak öğretmen atamalarıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Sendika başkanı Bilal Şener, birçok branşta öğretmen ihtiyacı olmasına rağmen din kültürü ve ahlak bilgisi branşının atamalarda ilk sırada yer almasını, eğitimin dinselleştirilmesi olarak yorumladı.

 

Yapılan resmi açıklamalarda mevcut öğretmen açığının 121 bin olduğunu belirten başkan Bilal Şener, 400 bin atanamayan öğretmenin beklemesine rağmen, atanacak öğretmen sayısının sadece 40 bin olarak açıklanmasını, “Bakanlık önümüzdeki dönemde de ücretli öğretmen politikalarına devam edecek” şeklinde eleştirdi. Şener, “Atanacak olan bin 231 İmam Hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleriyle birlikte toplam din kültürü ahlak bilgisi öğretmen sayısı 5 bin 184. Bu sırayı 5 bin 304 kişi ile İngilizce öğretmenliği izlemektedir” dedi.

 

BİLİM DERSLERİ AZALDI

Hükümeti eleştiren başkan Şener, açıklamasına şöyle devam etti: “‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' ilkesi çerçevesinde oluşturulan cumhuriyet eğitim sistemimizde 324 biyoloji, 362 resim ve 195 müzik öğretmeni kontenjanı ayrıldı. 2012-2013 eğitim öğretim yılında seçmeli din derslerinin konulması, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin özellikle okullara yönetici olarak atanmaları, bu branşa olan ihtiyacı arttırdı. Bugün okullarımızda bilim, fen dersleri ve spor, sanat derslerinin sayısı düştü. 

 

İMAM HATİP'E ÇEVRİLİYOR

Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin sayısı sözde seçmeli fakat gerçekte zorunlu din bilgisi dersleriyle haftada 10 saate kadar çıkmaktadır. Eğitim-İş olarak 4+4+4 12 yıllık kesintili eğitim yasası gündeme geldiğinde bu iktidarın temel hedefinin okullarımızın hepsinin İmam Hatip'e çevirmek olduğunu söylemiştik. Bu atamalar bu konudaki düşüncelerimizi doğrulamaktadır” diye belirtti. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri