EĞİTİM-İŞ GEBZE ŞUBESİ Kurtulmuş hakkında suç duyurusu!

Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şubesi, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Anayasa’nın değişmez maddeleri arasında yer alan “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesinin değiştirilmesi gerektiğine yönelik sözlerine karşı suç duyurusunda bulundu.

Gebze Adliyesi önünde bir basın açıklaması yapan Eğitim-İş Kocaeli 2 No'lu Şubesi yöneticileri, Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. maddesinde yer alan “Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü” ifadesine yönelik yorumlarının, Cumhuriyetin temellerine doğrudan bir saldırı olduğu vurgulandı. Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını koruma yolunda bu tür saldırılara karşı sessiz kalınmayacağı ifade edildi.

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinin tartışmaya açılmasının Cumhuriyet’e zarar vereceği ifade edilerek, Anayasa’nın 4. maddesiyle bayrak, başkent ve yönetim şeklinin koruma altına alındığı hatırlatıldı, “Bu temellere yönelik her girişim sadece hukuki değil, tarihsel bir ihanet anlamına gelir” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri