Darıca Yusuf Savaş, drama eğitimi için Avrupa’da…

 Darıca Yusuf Savaş İlkokulu Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Avrupa Birliği Erasmus + Okul Ortaklıkları projesi kapsamında çalışmalarına devam...

 Darıca Yusuf Savaş İlkokulu Ulusal Ajans tarafından kabul edilen Avrupa Birliği Erasmus + Okul Ortaklıkları projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Küçük yaşta temel, istihdam ve girişimcilik becerileri adlı proje kapsamındaki ikinci uluslararası öğrenme ve öğretme etkinliği Yusuf Savaş İlkokulu öğretmenleri ve ortak ülkeler İrlanda, İtalya, İskoçya, İspanya, Romanya ve Polonyalı ilkokul öğretmenlerinin katılımıyla İrlanda - Dublin'de gerçekleştirildi.

Dublin'deki İrlandalı okulda drama, proje tabanlı öğrenme ve işbirlikli öğrenme yöntemlerini kullanarak bu becerilerin öğrencilere etkin bir şekilde aktarılması konusunda eğitim gören öğretmenler öğrendikleri bu becerileri kendi okullarında uygulayacaklar. İrlanda'da 4.5 yaşında başlayan zorunlu eğitim sürecinde drama bir ders olarak öğretiliyor. Takım becerilerini, öz güven kazanma, bağımsızlık, liderlik, kendi benliğinin farkına varma ve iletişim becerileri gibi istihdam becerilerini drama yöntemini kullanarak öğrencilere kazandırıyorlar. Yaşça büyük öğrencilerle küçük öğrencileri 'Buddy Sistemi' kullanarak eşleştiren İrlandalı okul en az iki haftada bir bu eşlerle aktivite yaparak öğrencilere sorumluluk kazandırıyor. Aistear (Seyahat) adlı işbirlikli öğrenme yöntemiyle öğrenciler sınıfça işleyecekleri konuya seyahat ediyorlar. Örneğin konu uzaysa sınıf bir uzay gemisine , konu iletişimse sınıf bir ay boyunca bir alışveriş merkezine dönüştürülüyor. İşbirlikli öğrenme ve dramayı sentezleyerek bir öğretim programı oluşturan İrlandalı okulda öğretmen yönlendirici görevi görerek gruplara bölünmüş sınıfın konuyu yaşayarak öğrenmelerini sağlıyor. Örneğin okuma dersinde hikayeyi okuyan öğretmen sınıftaki 1.gruba hikayenin içindeki resimleri olayların akışına göre sıraya koymalarını, 2.gruba legoları kullanarak hikayeyi anlatan bir tasarım yapmalarını ve hikayeyi o tasarımdan yola çıkarak anlatmalarını, 3.gruba oyun hamurlarını kullanarak hikayenin en önemli olaylarını anlatmalarını ve 4.gruba da drama yöntemini kullanarak hikayenin duygularını yansıtmalarını istiyor. Belli bir zaman geçtikten sonra bir müzik çalıyor ve müziği duyan öğrenciler grupları değiştiriyor ve tüm gruplar tüm aktiviteleri yaptıktan sonra toplanma şarkısı çalıyor. Toplanma şarkısını hep beraber söyleyen öğrenciler sınıfı temizliyor ve bir sonraki derse hazır hale geliyor. İşlenecek konuya gerçekten çok fazla zaman ayrılıyor ve konu derinlemesine işleniyor.

Öğrenilen becerilerin tüm ilçe ve il öğretmenlerine kazandırılması için tüm öğretmenlere açık bir etkinlikle edindikleri deneyimleri diğer okullara aktaracak olan Yusuf Savaş İlkokulu, Mart ayında Polonya’da düzenlenecek olan Sanat ile Temel İstihdam ve Girişimcilik Becerilerini Geliştirme konulu öğrenme ve öğretme faaliyetine katılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SON DAKİKA Haberleri