Cinayete müebbet ve 12 yıla kadar hapsi isteniyor

Kocaeli'de kendisine eski model makine satarak zarar uğrattığını ileri sürdüğü makine mühendisini ofisinde öldüren sanık hakkında verilen mütalaada kasten öldürme suçundan müebbet ve 12 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık savunmasında aileden özür dileyerek pişman olduğunu söyledi.


Güney Mahallesi Fatih Caddesi'nde bulunan tekstil atölyesinde 21 Eylül 2022'de meydana gelen olayda Fırat C. (30), ağabeyi Rojhat C. (31) ile birlikte Savaş Taş'ın iş yerine geldi. Taraflar arasında çıkan tartışmada Savaş Taş silahla vurularak ağır yaralandı. Savaş Taş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Tekstil atölyesinde çalışan İlter Kılıç da ayaklarına gelen kurşunla yaralandı. Gözaltına alınan şüphelilerden Fırat C. tutuklandı, abisi Rojhat C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Savcı mütalaasında, Fırat C.'nin Savaş Taş'a karşı işlemiş olduğu "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis, "Tehdit" suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis, "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis, ruhsatsız silah bulundurma suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep etti. Ayrıca İlter Kılıç'ında kurşunla yaralanmasına ilişkin Fırat C.'ye yönelik "Silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 5 aya kadar hapis cezası talep edildi. Tutuksuz sanık Rojhat C. hakkında ise Savaş Taş'a karşı işlemiş olduğu darp sebebiyle 4 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istendi.
Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ASAYİŞ Haberleri