CHP’li Çiler yenidoğan çetesini sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, basında "Yenidoğan Çetesi" olarak anılan çeteyi Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na sordu.

Çiler, çetenin özel hastaneler aracılığıyla yeni doğan bebekler üzerinden Sosyal Sigortalar Kurumu'nu zarara uğratacak şekilde hareket ettiği ve bu süreçte birçok bebeğin ölümüne sebep olduğunu vurguladı. Çiler, bu çete tarafından gerçekleştirilen usulsüzlüklerin boyutunu ortaya koymak amacıyla Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nun sorularına cevap vermesini istedi.
Çiler’in sorularında, yenidoğan çetesi ile ilgili ilk bildirim sonrası Sağlık Bakanlığı'nın denetim süreçlerine ne zaman başladığı, 2005 yılından itibaren özel ve kamu hastanelerindeki yeni doğan servisleri ile yatak sayılarının durumu ve 2010 yılından beri yeni doğan servislerinde yaşamını yitiren çocuk sayısı gibi önemli konular yer aldı. Özellikle, özel ve kamu hastanelerinde yaşanan ölümlerin oranlarına dair verilere de vurgu yapan Çiler, konunun aciliyeti ve ciddiyetinin altını çizdi.
Bu soruların, söz konusu skandalın aydınlatılması ve benzer olayların önlenmesi adına cevaplanması gerektiğinin altını çizen Çiler, şu soruları sordu:
1- Yeni doğan çetesi ile ilgili ilk bildirim geldikten sonra Sağlık Bakanlığı yapılan işlemleri ne zaman denetime almıştır?
2- 2005 yılından bugüne özel ve kamu yeni doğan servis ve yatak sayıları ne şekilde olmuştur?
3- 2010 yılından beri yeni doğan servislerde yaşamını yitiren çocuk sayısı nedir? Özel ve Kamu hastanesine göre oranları nasıldır?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri