CHP MİLLETVEKİLİ ÇİLER: Çocuklar okula aç gidiyor!

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, artan yoksulluğu ve çocukların beslenme sorununu için TBMM Başkanlığına Meclis Araştırması Önergesi veren CHP’li Çiler, “İktidar vatandaşı yoksulluğa, çocukları açlığa mahkum etti” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, artan yoksulluğu ve çocukların beslenme sorununu TBMM gündemine taşıdı.

TBMM Başkanlığına Meclis Araştırması Önergesi veren Nail Çiler şunları ifade etti: ‘’Resmi verilere göre, Türkiye'deki 17 milyon 114 bin 912 yurttaş yaşamını sosyal yardımlarla sürdürmeye çalışmaktadır. Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) son raporuna göre, Türkiye'de 6,5 milyon çocuk aşırı yoksulluk içinde yaşamaktadır” diye konuştu.

HER DÖRT ÇOCUKTAN BİRİ OKULA AÇ GİDİYOR

Artan pahalılığa ve enflasyon ortamına vurgu yapan CHP’li Çiler, “Türkiye'deki enflasyonist ortamda özellikle alt ve orta gelir grubu daha da kırılgan hale gelmiş ve yaşam koşulları daha da zorlaşmıştır. Bu koşullardan en fazla kadınlar ve çocuklar etkilenmektedir. Türkiye'de her beş çocuktan biri yeterli beslenemediği ve her dört çocuktan biri ise okula aç gittiği OECD verilerine de yansımıştır. Bu verilerle Türkiye OECD ülkeleri içinde çocuklarda yoksulluğun en fazla olduğu ülkelerden birisi olmuştur” dedi.

6 AYDA 172 BİN ÇOCUK SOSYAL YARDIMDAN FAYDALANDI

Yılın ilk 6 ayında yaklaşık 172 bin çocuğun sosyal yardımlardan faydalandığının altını çizen Çiler, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sosyal ve Ekonomik Destek programının 2024 raporuna göre ise maddi durumu kötü ailelere yapılan yardımdan yararlanan çocuk sayısı yılın ilk 6 ayında yaklaşık 172 bindir. Oysa bu yardım 2012’de 37 bin 295 çocuk ile sınırlıydı. 2020’de 129 bin olan yardımdan yararlanan çocukların sayısı, 2023 yılı sonu itibarıyla 164 bin 995’e ulaşmıştır. Veriler göstermektedir çocuk yoksulluğu AKP iktidarı boyunca derinleşmektedir” dedi.

ÇOCUK YOKSULLUĞU AKP İKTİDARI BOYUNCA DERİNLEŞİYOR

AKP iktidarının çocukların yetersiz beslenmesine ilişkin önlem almadığına vurgu yapan Çiler, okullarda ücretsiz yemek uygulamasının hayta geçirilmesinin elzem olduğuna dikkat çekti. Çiler, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Sosyal ve Ekonomik Destek programının 2024 raporuna göre ise maddi durumu kötü ailelere yapılan yardımdan yararlanan çocuk sayısı yılın ilk 6 ayında yaklaşık 172 bindir. Oysa bu yardım 2012’de 37 bin 295 çocuk ile sınırlıydı. 2020’de 129 bin olan yardımdan yararlanan çocukların sayısı, 2023 yılı sonu itibarıyla 164 bin 995’e ulaşmıştır. Veriler göstermektedir çocuk yoksulluğu AKP iktidarı boyunca derinleşmektedir” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SİYASET Haberleri