Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Bülent Sarı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’ne ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sarı açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Birleşmiş Milletler tarafından 76 yıl önce İnsan Hakları Bildirgesi imzalandı. Üzerinden geçen bunca yıla rağmen hala insanlık dünyanın birçok noktasında acı çekmeye devam ediyor.
Gazze'de yüz binlerce insan öldürüldü, yerinden edildi, evsiz barksız bırakıldı. Tüm dünya buna sessiz kalarak gemilerle ticaretine davam etti. Filistin'de yaşananlar artık son bulmalı ve dünya barışı için Filistin halkı için insanca yaşam düzeni tesis edilmelidir.”
“Dünyada meydana gelen insan hakları ihlalleri Türkiye'de de tezahür etmektedir. 22 yıllık AKP hükümeti döneminde Gezi parkında, Ankara Tren Garı'nda fikrini dile getiren vatandaşlarımızın yaşadıkları ortadadır. Yine bu dönemde birçok suikast barışı savunan kalemlere gerçekleştirilmiştir.
MİLLETVEKİLİ CAN ATALAY SİYASİ TUTSAK OLARAK CEZAEVİNDE
Bu yıl Akp İktidarı tarafından, halkımıza yaşatılan hak ihlallerinin arttığı bir yıl oldu. 31 Mart'ta Halkın oylarıyla seçilen Belediye başkanlarımıza kayyum atanarak demokrasi sekteye uğramıştır. AYM kararına saygı duyulmayıp milletvekili Can Atalay siyasi tutsak olarak cezaevinde tutulmaktadır.”
“İktidar halkı yoksulluk ve enflasyon ile baş başa bırakıp hakkını savunanları ise susturmak için elinden geleni ardına koymamaktadır.
İşçiler, memurlar, geçim sıkıntısı içinde yaşayan emekliler, çarşı pazara çıkamaz hale getirilmiş. Anneler babalar okullara giden çocuklarının cebine harçlık koyamayacak bir hale gelmiştir.
Ülke genelinde toplumun her kesimi kadar öğrencilerimiz de ihlallerden payını aldı. Eğitim alma hakkı yaşam koşulları nedeniyle ellerinden alınan gençlerimiz eğitimlerine devam etse dahi barınma sorunları ile karşı karşıya kalarak eğitim hayatına son verdi.
Ülkemizde istismara, şiddete, tacize, tecavüze karşı meydanlara çıkan kadınların sesi yıllardır bastırılmaya çalışıldı. Fabrika önlerinde hakkını arayan emekçilerin eylem ve grev hakkı resmi gazete kararlarıyla engellendi. “
EŞİT VE ÖZGÜR TÜRKİYEYİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ
“Bizler Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelemizi sürdüreceğiz. Asla ve asla çağdaş, insan haklarına saygılı ve modern Türkiye hayalinden vazgeçmedik, vazgeçemeyeceğiz.
Bu düşüncelerle birlikte 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde bir kez daha duyuruyoruz: İnsan haklarının, hukukun üstünlüğünün ve demokrasi ilkelerinin egemen olduğu; hak ihlallerinin olmadığı, eşit ve özgür bir Türkiye'yi hep birlikte kuracağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak insanca yaşam için evrensel anlayışla uyumlu, çağdaş Türkiye'yi yapılacak ilk seçimden sonra tesis edeceğiz”