Çayırova’da eğitim masaya yatırıldı

 Çayırova Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin; Çayırova Belediyesi ve Çayırova Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği...

Çayırova Şehit Er Mücahit Okur Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin; Çayırova Belediyesi ve Çayırova Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği ‘’Eğitimin Güncel Meseleleri’’ başlıklı panel Çayırova Belediyesi Kültür Salonu’nda gerçekleştirildi. Sonuna kadar dikkatle izlenen ve izleyicilerinin tamamını öğretmenlerin oluşturduğu panele ilginin fazla olması dikkat çekti.

Programda, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan’ın selamlama konuşmasının ardından panele geçildi. Moderatörlüğünü İstanbul Dersaadet Kültür Platformu Başkanı Mehmet Kamil Berse’nin yaptığı panelin konuşmacıları; Maltepe Ünv.İktisadi ve İdari Bilimler Fak.Öğrt.Üyesi Prof.Dr.Nazif  Gürdoğan, İstanbul Ünv.Cerrahpaşa Tıp Fak.Öğrt.Üyesi Prof.Dr.Recep Öztürk, İstanbul Ünv.Jeofizik Müh.Öğrt.Üyesi Prof.Dr.Ali Osman Öncel, Sakarya Ünv.Sosyoloji Bölümü Öğrt.Üyesi Doç.Dr.Ali Arslan oldu.

Panelin ilk konuşmacısı olarak söz alan Prof. Dr. Ali Osman Öncel; kariyer planlaması bağlamında okullarımızın, özellikle üniversitelerimizin, mevcut durumları üzerinde durdu. Duvarsız okul kavramsallaştırmasıyla Öncel, eğitimin interaktif boyutuna vurgu yaparak, bugünün dünyasında yerel değil küresel düşünmek gerektiğini ifade etti. Bilgilerimizin başkalarına aktarılması için iletişim ağlarından yararlanmak gerektiğine dikkat çeken Öncel, izleyerek öğrenme yöntemiyle üniversitelerde derslerin daha verimli hale geldiğini ifade etti. Üniversitelerin sektör temsilcileriyle işbirliği yapmalarının gerekli olduğu üzerine duran Öncel, üniversite ile sektör arasında kopma olması durumunda eğitimin niteliğinin de sorunlu olacağını vurguladı. Panelin İkinci konuşmacısı olarak söz alan Doç Dr.Ali Arslan; kurumsal kalitenin arttırılması açısından kurum-çalışan işbirliğine dikkat çekti. Çalışanların hedef birliği üzerinde duran Arslan, bir kurumun idarecisinin ufku kadar iş yapabileceğini vurgulayarak, ortak akıl çalışmalarının çoğaltılması gerektiğine dikkat çekti. Herkesin kıblesinin/hedefinin farklı olduğu bir kurumda verimlilikten bahsedilemeyeceğini ifade eden Arslan, vizyon ve misyon çalışmalarının sadece kağıt üzerinde kalmaması gerektiğinin altını çizerek, başta amir pozisyonunda olanlar olmak üzere tüm çalışanların hedef/ülkü birliği içerisinde hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. Panelin üçüncü konuşmacısı olarak söz alan Prof.Dr.Recep Öztürk; PİSA 2012 istatistikleri çerçevesinde Türkiye’de eğitimin serencamıyla ilgili bazı bilgiler verdi. Buna göre Türkiye’nin matematik öğretimi alanında 65 ülke arasında 44,Fen Öğretimi alanında 43,okuma becerisi alnında ise 41. olduğuna dikkat çekerek eğitimin kalitesinin arttırılması için ciddi adımlar atılması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’de okullar arası farklılıkların %70’lerde, bölgeler arası farkın ise %40’larda olduğuna dikkat çeken Öztürk, bu açığın kapatılması için çaba gösterilmesi gerektiğine işaret etti. Prof. Dr. Nazif Gürdoğan ise, ’’dünyanın bugün aldığı şekil itibariyle artık küre olmaktan çıktığını ve ‘’kare dünya’’ ile karşı karşıya olduğumuzu ifade etti. Kare dünyanın mesafeleri ortadan kaldırdığı ve dünyayı adeta bir AVM’ye çevirdiğinin altını çizen Gürdoğan, böyle bir dünyada dünde kalmanın, hep kendini tekrar etmenin ve çağı iyi okuyamamanın ciddi olumsuz sonuçları olacağını ifade etti.  Panel, moderatör Mehmet Kamil Berse’nin Türkçemizin güzel kullanılması, kültürlü ve şehirli öğrenciler yetiştirilmesi noktasında öğretmenlere yaptığı hususi tavsiyeler ve karşılıklı soru-cevaplarla sona erdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri