Çayırova, Mehmet Akif İlkokulu öğrencileri ses getirecek uluslararası bir projeye imza attı. 3-F sınıfı öğrencilerinin, sınıf öğretmeni Tuba Uslu rehberliğinde yürüttükleri “Batık Geminin Hazinesi” adlı eTwinning uluslararası proje, yurt içi ve yurt dışı 11 ortaklı bir proje olarak ocak ayında başladı. Öğrenciler projede dünya turuna çıkan ancak kaybolan gemiyi bulup çıkartırken proje süresince hikâye kitabı, şehir tasarımı, müzik aletleri gibi ürünler ortaya çıkarttı.
YURT İÇİ VE DIŞINDAN
Her etkinliği dolu dolu geçen projenin ortakları Kocaeli’den Derya Kutlu Dinler, Yaprak Yüksek, Tuba Uslu, Aysun Yücel Yurday, Zehra Temuçin ve Sidar Dinler, Ankara’dan Oya Yılmaz, Mersin’den Ayşe Ayhan, Denizli’den Hatice Yıldırım, Tunus’tan Neila Mersni ve Yunanistan’dan Aikaterini Goltsiou oldu.
KAYBOLAN BİLİM SANAT GEMİSİ
Projenin konusu öğretmen Tuba Uslu tarafından şöyle izah edildi: "Bir zamanlar dönemin önemli bilim insanlarının ve sanatçılarının desteği ile Dünya turuna çıkan bir bilim sanat gemisi, yolculuğa çıktıktan kısa bir süre sonra kaybolur. Uzun bir süre haber alınamayan ve izine rastlanamayan bu bilim sanat gemisinin; içinde taşıdığı önemli kitaplar, buluşlar ve sanat eserleri ile denizlerin dibinde kaybolduğu düşünülmektedir.
UFUKLARINI AÇMAK İÇİN
Bu projede çocuklar, hayallerinin ve yaratıcılıklarının onlara kattığı deneyimlerle macera dolu bir yolculuğa çıkacaklar ve yolculukları sırasında kitaplar, sanat eserleri keşfedip, yeni buluşlara imza atacaktır. Bu projeyle her ay farklı etkinlikler ve her biri kendi alanında ünlü konuklarla çocukların daha fazla ilgilerini çekmeyi başardık. Amacımız çocukların bilim, sanat ve edebiyat alanlarında ufuklarını açmaktı.
YENİDEN YAZMAYA KARAR VERDİLER
Öğrencilerimiz Şubat ayında bulmaca çözerek ‘haydi kitap yazalım’ şifresini buldular. Ve dedik ki ‘gemide bir kitap bulduk ama sadece resimleri var ve yeniden yazalım.’ Böylece Samed Behrengi’nin kitabının resimlerinden yeni bir kitap yazıldı. Tabi bu arada bu kitabın resimlerini çizen ünlü sanatçı Reha Barış ve dünyaca ünlü grafik tasarımcı ve karikatürist Gürbüz Doğan Ekşioğlu konuğumuz oldu. Yazar Ekin Anıl Sezer, masal anlatıcısı Esma Eser de bu projede bizi yalnız bırakmadı. Çocuklarımıza bir de motivasyon etkinliği hazırladık, ünlü müzik grubu İkilem konuğumuz oldu.
VE BATIK GEMİ YERİNDEN ÇIKARTILDI
Mart ayında öğrencilere gemiden bir araba eskizi göndererek ilk buharlı araba şifresini verdik ve bunu günümüze uyarladık. Öğrencilerimiz Barbaros Erman öğretmenimizden Tinkercad eğitimi alarak 3D trafik düzeni ve araba tasarladılar. Yine ünlü konuklarla etkinliği pekiştirdik. Prof. Dr. Bahar Güntekin beynimizin nasıl çalıştığını anlattı. Proje süresince ortak bir hikâye kitabı, şehir tasarımı, müzik aletleri gibi ürünler ortaya çıkardılar. Projenin sonunda ise robotik kodlama yaparak batık gemiyi bulunduğu yerden çıkararak kareoke yarışması yaparak final balosu ile kutladılar.”